SINIŠA MALI ODBRANIO DOKTORSKU DISERTACIJU U SLOVAČKOJ: Na temu "The Flypaper Effect in the Republic of Serbia"

Novosti online/Tanjug

29. 06. 2023. u 15:15

POTPREDSEDNIK vlade i ministar finansija Siniša Mali saopštio je da je posle tri godine na doktorskim studijama na Ekonomskom fakultetu Tehničkog univerziteta u Slovačkoj, danas odbranio doktorsku disertaciju pod nazivom "The Flypaper Effect in the Republic of Serbia".

СИНИША МАЛИ ОДБРАНИО ДОКТОРСКУ ДИСЕРТАЦИЈУ У СЛОВАЧКОЈ: На тему The Flypaper Effect in the Republic of Serbia

Foto: Tanjug

Mali je u objavi na Instagramu naveo da je fenomen "Flypaper Effect" posledica fiskalne decentralizacije, koja je karakteristična za brojne zemlje sveta, EU, ali i za zemlje koje su kandidati za članstvo kao što je Srbija.

- Posle tri godine na doktorskim studijama na Ekonomskom fakultetu Tehničkog univerziteta u Slovačkoj, danas sam odbranio doktorsku disertaciju pod nazivom “The Flypaper Effect in the Republic of Serbia”. Fenomen “Flypaper Effect” je posledica fiskalne decentralizacije, koja je karakteristična za brojne zemlje sveta, zemlje Evropske unije, ali i za zemlje koje su kandidati za članstvo, kao što je Srbija. Ovaj fenomen ukazuje na neefikasnost sistema transfera sa centralnog nivoa vlasti na lokalne samouprave, koje oni zatim ne koriste na optimalan ekonomski način. Drago mi je što sam uspeo da primenim i deo znanja i praktično iskustvo koje sam stekao obavljajući funkciju ministra finansija, ali i da steknem nova znanja u oblasti lokalnih finansija - napisao je Mali na Instagramu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)