U SVAKOM UHAPŠENOM SRBINU KOSOVSKA POLICIJA UBILA BOGA Petković: Oni se sada nalaze bukvalno u kazamatu (VIDEO)

Novosti online

20. 06. 2023. u 16:57

DIREKTOR Kancelarije za KiM Petar Petković obraća se javnosti

У СВАКОМ УХАПШЕНОМ СРБИНУ КОСОВСКА ПОЛИЦИЈА УБИЛА БОГА Петковић: Они се сада налазе буквално у казамату  (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Pink tv

- Danas je srpski oficir za vezu Dejan pavićević posetio neosnovano uhapšene Srbe koji se nalaze u pritvornim centrima u Podujevu i Gnjilanu. On je u Gnjilanu posetio Radoša Petrovića i Dušana Obrenovića koji su uhapšeni 29. maja. Ono što nam je Pavićević preneo kod svih uhapšenih Srba je to da je da su svi bili ozbinjno maltretirani i tučeni od strane kosovske policije, naročito prilikom hapšenja i odvođenja u pritvor. Neki od njih su pretrpeli ozbiljne povrede, naročito Milenković i Obrenović. I dalje su im vidljive povrede. Pavićević nam je preneo kada govorimo o Milenkoviću ima šavopve po glavi, modrice ispod očiju, da mu se vide tragovi nasilja i prebijanja. TUkli su ga dok je sedeo vezan na stolici, čak su lekari zatražili da ide na snimanje glave jer ga je pocijalac ROSU udarao više puta kundakom po glavi - rekao je Petković.

- Svi Srbi su Pavićeviću rekli da su tučeni i maltretirani od strane kosovske policije. Oni su svi sada dobro, ali mnogi sa trajnim ožiljcima, a da ne govorim o psihičkoj torturi.

Tretman kosovske policije prema uhapšenim Srbima je katstrofalan, opisao je Petković te rekao:

- U svakome su ubili boga, za razliku od uhapšenih kosovskih policajaca gde je naša policija postupila u skladu sa propisima. Niko nije prebijan, tučen, a što je utvrdio i albanski oficir za vezu. Oni su u odličnim uslovima, svako ima svoju sobu, imaju šta da jedu, piju. Dobijaju voće, kolače torte. Takav je tretman prema ukapšenim prištinskim policajcima koji su naoružani do zuba ušli na teritoriju centralne Srbije.

Potpuna je laž sve ono što su rekli i Kurti i Gervala na konferenciji govoreći o kidnapovanju.

- Nikakvog kidnapovanja prištinskih policajaca nije bilo. Na teritoriji centralne Srbije uhvaćeni su u okolini sela Gnjilice, gde su došli naoružani.

Petković je podsetio na izjavu predsednika sindikata tzv. kosovske policije Imera Zećirija koji je priznao da su njegove kolege uhapšene u centralnoj Srbiji nisu maltretirane tokom pritvora, a rekao je i da je tokom protesta na severu Kosova i Metohije povređeno samo sedam "policajaca", a da su svi zadobili lakše povrede.

- Niko ne govori o 52 povređenih Srba tog 29. maja. Niko ne spominje šta se dešava sa Dragišom Galjkom koji je ovde na Banjici. Njemu je smrskana karlica i pitanje je dal će taj čovek moći uopšte više da hoda. Sa dva metka od strane ROSU pogođen je s leđa. Do dana danas nemamo nikog ko je kažnjen ozbiljno i pravno. Nijedan Albanac nije povređen svo ovo vreme.

- Ovo sve pokazuje da Kurti sve što kaže sve slaže. To isto radi i Gervala. Ta priča da su na teritoriji KiM uhapšeni ti policajci je laž. Njihovi ti policajci imaju dobar tretma, za razliku od tretmana uhapšenih Srba.

Petković je podsetio i to da je KFOR demantovao Kurtija i Gervalu.

- Oni se služe propagandom samo kako bi ocrnili Beograd, Srbiju i srpski narod na KiM. Da ih proglase kriminalnim narodom. Čemu sve to? Onaj koji baštini fašističku ideologiju jeste Aljbin Kurti. Onaj koji bije narod je Kurti i njegova policija i njegovi specijalci.

Izveštaj našeg oficira za vezu biće do detalja sačinjen i biće dostavljen svim relevantnim Međunarodnim organizacijama i predstavnicima:

- Pa kada traže da se oslobode trojica kosovskih policajaca, neka se zapitaju zašto nisu tražili oslobađanje uhapšenih Srba, neosnovano uhapšeni. Kada govorimo o kidnapovanju, pošto Kurti voli da govori o tome, onaj ko je zaista kidnapovan je Uroš Vukašinović, momak iz Leposavić radnik Telekoma. Njega su kosovski policajci u civilu uvukli u civilni automobil i odveli u nepoznatnom pravcu, gde je od kuće išao na posao. Nije ništa loše uradio. Žele da uhapse sve Srbe na KiM jer je reč o ljudima koji pružaju otpor teroru Aljbina Kurtija.

Petković je podsetio i na to što su kosovski policajci pretukli decu na KiM, Daru i Kristijana.

- Uhapšeni Srbi se bukvalno nalaze u kazamatu. Hitno tražimo njihovo oslobađanje, da se povuku ROSU i lažni gradonačelnici. Sve ovo što radi Kurti je apsolutno suprotno dijalogu. Ovakvo ponašanje Kurtija jasno pokauzuje da ide u pravcu nove ekskalacije, da ne želi da stane.

Petković je rekao da je MUP Srbije odgovorio na upit Euleksa i još to dodatno rekao da smo spremni da ponudimo sve moguće dokaze jer nemamo šta da krijemo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (64)

RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre Pariz 2024?