BRNABIĆ: Majka Aljbina Kurtija ne priča pohvalno o njemu kao Vuk Jeremić, predsednik stranke Miroslava Aleksića

Novosti onlajn

15. 06. 2023. u 14:18

PREDSEDNICA Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se ni majka Aljbina Kurtija ne izražava toliko pohvalno o njemu kao predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić.

БРНАБИЋ: Мајка Аљбина Куртија не прича похвално о њему као Вук Јеремић, председник странке Мирослава Алексића

Foto: Tanjug

Ona je danas u skupštini Srbije, odgovarajući potpredsedniku Narodne stranke Miroslavu Aleksiću, rekla da predsednik Srbije Aleksandar Vučić jeste uz Srbe sa Kosova i Metohije, za razliku od Vuka Jeremića.

- Videla sam ovde danas još jedan performans opozicije, čiji predstavnici drže transparente „Srbi sa Kosova i Metohije, niste sami”. Da, u pravu ste. Nisu sami, uz njih je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se danonoćno bori za njihove interese. A vaš šef, dakle predsednik vaše stranke, gospodine Aleksiću, Vuk Jeremić, govori nešto drugačije. On isto misli, doduše, da nisu sami, jer su predvođeni jednim vrsnim intelektualcem. Evo šta Vuk Jeremić kaže o Aljbinu Kurtiju, da vas podsetim. Ne može se osporiti to da je Aljbin Kurti jedan intelekualac, patriota, prilično stabilan čovek – sve suprotno od Aleksandra Vučića. Aleksandru Vučiću neće biti lako u razgovorima sa Aljbinom Kurtijem. Preko puta Kurtija da sedi mnogo obrazovaniji i kompetentniji čovek od Aleksandra Vučića, imao bi ozbiljan izazov! - kaže Brnabićeva.

- On se otvoreno svrstava na stranu Aljbina Kurtija, a ne na stranu Srbije. Pa majka Aljbina Kurtija se ovako pohvalno ne izražava o svom sinu kao vaš predsednik Vuk Jeremić. Tako da toliko o tom vašem transparentu.

Ona je nastavila da podseća Aleksića šta je još Vuk Jeremić goovorio o Aljbinu Kurtiju pre nekoliko godina.

- Kaže Vuk Jeremić, nova Vlada Kosova, pošto je izgleda za njega Kosovo država, biće verovatno predvođena Aljbinom Kurtijem. Paradokslano, neke stvari mogu postati lakše jer Kurti nije naročito zainteresovan za priznanje od strane Beograda. Prema tome, možemo pokušati da tu priču o priznanju i o članstvu u Ujedinjenim nacijama sklonimo sa dnevnog reda, jer ne postoji ta vrsta prioriteta sa strane Prištine. Je l' vi razumete da je ovaj čovek vodio spoljnu politiku Republike Srbije u najizazovnijim vremenima? Ova vedeta diplomatije! - završila je Brnabićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (50)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar