VUČIĆ OBJASNIO SLOVENAČKOM NOVINARU: Za razliku od ustaljene prakse EU - ubijete boga u demonstrantima - kod nas su protesti mirni

Novosti online

15. 06. 2023. u 12:00

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić na pitanje slovenačkog novinara o protestima rekao je da za razliku od ustaljene prakse EU u Srbiji ne bijemo demonstrante.

ВУЧИЋ ОБЈАСНИО СЛОВЕНАЧКОМ НОВИНАРУ: За разлику од устаљене праксе ЕУ - убијете бога у демонстрантима - код нас су протести мирни

Foto: Tanjug

- Mi se ne mešamo u pitanja vaše unutrašnje politike, smatramo da pitanje takvih unutrašnjih stvari je pitanje za vas i za vaše javno mnjenje, a ne da to radite nekom drugom. Valjda tako dođe u savremenom svetu, sve što drugom ne dozvoljavate, sebi dozvolite. Ja neću da kritikujem svoje političke protivnike u stranim medijima, u tome je razlika između ostalog između nas. Protesti ko protesti. Ja te proteste imam već 10-11 godina. Godinu i tri meseca su mi trajali protesti "Jedan od 5 miliona", svaki dan sam ih imao, ovo su sada vikend-protesti, ranije sam ih imao svaki dan. Za nas su oni, sa izuzetkom poziva na moje vešanje i ubistvo, mirni. Za razliku od kod vas, ustaljene prakse u EU, da ubijete boga u protestantima od Pariza do Berlina, kod nas se to ne dešava. Dođu, skupe se, prošetaju, vrate se. Što se tiče skupštinskog pitanja, za koje ste iznenađujuće zainteresovani, želim da vas obavestim da su se neke promene dogodile u međuvremenu, kao da je neko znao šta ćete vi da pitate - kada već tražite raspravu o nekom, onda dovedite bar tri četvrtine onih koji su to tražili. A ne da se ponašate neodgovorno, pa ni to da ne uradite, kao ono što su tražili raspravu o smeni, pa ni ne dođu u Skupštinu. Mi smo skupili, doveli ljude, i rasprava kreće u Skupštini - rekao je Vučić i dodao:

- Mi se trudimo da preuzmemo vaše najbolje demokratske tekovine, jedino što nismo uspeli da usvojimo je da ubijemo boga u protestantima, mi to ne umemo i nećemo da radimo. Za vreme korone, kada su protestovali, mi smo ih pustili da upadnu u Skupštinu, da bismo tek tada intervenisali i ponašali se kao država, da upadnu i u RTS. Još ćemo morati da radimo na evropskim reformama, očigledno je da smo po pitanju prebijanja demonstranata daleko od vaših standarda u EU, i po tom pitanju se nadam da nećemo napredovati tom brzinom, kao što se očekuje, i da ćemo ostaviti prostora da probleme sa našim građanima rešavamo na miran i civilizoivan način - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (198)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)