SPECIJALNI izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar poručio je danas u Beogradu da mora odmah doći do deeskalacije situacije na severu Kosova, što, kako je naveo, znači da novoizabrani albanski gradonačelnici ne obavljaju svoju funkciju iz opštinskih zgrada, da se iz njih povuku pripadnici tzv. kosovske policije i da se obustave protesti građana.

Komentari (49)

Mira

07.06.2023. 12:28

Pozdravljam angažman specijalnog izaslanika SAD za Zapadni Balkan, Gabrijela Eskobara, u podršci deeskalaciji situacije na severu Kosova. To pokazuje međunarodni interes za stabilnost i mir u regionu.

Branko

07.06.2023. 12:29

Važno je da se situacija na severu Kosova deeskalira kako bi se obezbedio mir i sigurnost za sve građane. Poziv specijalnog izaslanika Eskobara na obustavu protesta je korak ka postizanju tog cilja.

Mira

07.06.2023. 12:29

Cenim podršku Sjedinjenih Američkih Država u pronalaženju održivog rešenja za situaciju na severu Kosova. Međunarodna podrška je od ključne važnosti za postizanje stabilnosti i pomirenja u regionu.

Mira

07.06.2023. 12:30

Ohrabrujuće je videti da specijalni izaslanik Eskobar prepoznaje potrebu za povlačenjem pripadnika tzv. kosovske policije sa severa Kosova. To je korak ka izgradnji poverenja i normalizaciji odnosa.

Mira

07.06.2023. 12:32

Snažno podržavam napore specijalnog izaslanika Eskobara u pronalaženju mirnog rešenja za situaciju na severu Kosova. To pokazuje da se međunarodna zajednica aktivno angažuje kako bi se sprečile dalje eskalacije i nasilje.

buki

07.06.2023. 13:45

Ohridski sporazum ne postoji. Postoji ohridski predlog nekog novog sporazuma koji Srbija nije potpisala i bezbroj puta su naši zvaničnici javno istakli koji delovi tog predloga za Srbiju nisu i nikada neće biti prihvatljivi. Možda ne NIKAD, ali dok je vlast prosrpska sa Vučićem na čelu neće, a ako baš poludimo pa opet izglasamo one srbomrsce i lopove, onda neka nam Bog pomogne.