OPROŠTAJNA POSETA AMBASADORKE VELIKE BRITANIJE: Premijerka razgovarala sa Maklaud o aktuelnim dešavanjima na KiM

Novosti onlajn

05. 06. 2023. u 16:53

PREDSEDNICA Vlade Republike Srbije Ana Brnabić primila je danas u oproštajnu posetu ambasadorku Velike Britanije u Srbiji Šan Maklaud.

ОПРОШТАЈНА ПОСЕТА АМБАСАДОРКЕ ВЕЛИКЕ БРИТАНИЈЕ: Премијерка разговарала са Маклауд о актуелним дешавањима на КиМ

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/ Peđa Vučković

Brnabić je istakla da su oblasti nauke, digitalizacije, veštačke inteligencije, inovacija i biotehnologija u fokusu Vlade Srbije i dodala da se intenzivno radi i na izgradnji naučnih parkova širom zemlje. Pomenute oblasti, prema rečima premijerke, predstavljaju budućnost i direktno utičnu na ekonomski rast i stabilnost zemlje.

Ambasadorka Maklaud je dodala da se ekonomska saradnja Srbije i Velike Britanije dinamično razvijala tokom prethodnih nekoliko godina, i da je, tokom svog četvorogodišnjeg mandata, lično svedočila ubrzanom privrednom  i ekonomskom razvoju Srbije. 

Brnabić je precizirala da je Velika Britanija u 2022. godini bila treći po veličini partner u razmeni usluga sa Srbijom i izrazila uverenje da će razmena u sofisticiranim granama privrede imati siguran rast u narednom periodu. 

Brnabić i Šan Maklaud razgovarale su i o aktuelnoj situaciju na Kosovu i Metohiji i ocenile da su mir i stabilnost regiona ključne za privredni rast i razvoj ekonomije.   

BONUS VIDEO: DECA UZ PRIPADNIKE ŽANDARMERIJE - U Novom Sadu svečano obeleženi Dan i Slava MUP i Dan policije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili