"TADIĆ SAPLIĆE SOPSTVENU DRŽAVU": Petković - Svaki patriota može da bude ponosan na nastup Vučića na Si-En-Enu

Novosti online

01. 06. 2023. u 12:48

SVAKI iskreni patriota i Srbin kome je Srbija u srcu, mogao je da bude ponosan na koji je način predsednik Aleksandar Vučić na CNN-u argumentovano, utemeljeno, nepokolebljivo branio interese naše države i našeg naroda na Kosovu i Metohiji, izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

ТАДИЋ САПЛИЋЕ СОПСТВЕНУ ДРЖАВУ: Петковић - Сваки патриота може да буде поносан на наступ Вучића на Си-Ен-Ену

FOTO KANCELARIJA ZA KIM

Petković je u saopštenju za medije tako reagovao na gostovanje predsednika Socijaldemokratske stranke Srbije Borisa Tadića na TV Nova, koji je izjavio da Vučić na Si-En-Enu nije rekao da neće priznati Kosovo.

- Samo je dežurnim hejterima i zavidnim dokonim prevaziđenim političarima opozicije to povod za napade bez argumenata, ali sa ostrašćenom mržnjom. Svaki pristojan i iole pametan čovek ne može a da ne bude zgađen neiskrenim patriotskim tiradama Borisa Tadića, jer njegovi pokušaji da na svaki način saplete sopstvenu državu u borbi za zaštitu nacionalnih interesa nisu dostojni, ne samo nekadašnjeg šefa države, već su nemoralni u svakom smislu - poručio je Petković u saopštenju za medije.

Po Petkovićevim rečima Tadić je, "u vreme dok je predano i suprotno volji građana radio na sprovođenju evroatlantske agende, odnosno uvlačenju Srbije u NATO, jednako na rečima bio veliki patriota, a zapravo je sistematski radio na političkom uništenju sopstvene zemlje".  

- Da stvar bude gora, on to nije radio sam, već je time što je na pozicije moći i odlučivanja doveo razne Jeremiće i Ponoše, napravio čitav sistem za urušavanje Srbije, i taj sistem radi do danas - iako oni ne mogu da se slože ni oko čega, osim oko toga da je neophodno nauditi predsedniku Aleksandru Vučiću i Srbiji da bi njima bilo bolje - rekao je Petković.

Petković je podsetio da je, kako je istakao, "ta družina velikih patriota” pregovore o Kosovu izmestila iz Ujedinjenih nacija na teren Evropske unije.

- I dala pred Međunarodnim sudom pravde jedini međunarodnopravni argument separatistima u Prištini, zaključila niz štetnih sporazuma sa Prištinom, srpsku vojsku razoružala i svela na nivo civilne zaštite, a onda i skrštenih ruku sedela dok su albanski ekstremisti u martovskom pogromu ubijali i proterivali Srbe i palili naše manastire. To je tekovina vladavine velikog državnika i patriote Borisa Tadića, i baš kao što je bio nedalekovid, neiskren i neodgovoran na poziciji predsednika, takav je i danas kao politički analitičar - naglasio je Petković.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je ocenio da Tadić i dalje nema sposobnost da sagledava složene političke procese.

- A nema ni moralne predispozicije da se uzdrži od saplitanja sopstvene države u trenucima kada neko drugi pokušava da popravi ono što je upravo on pokvario, i da od razvaljene i devastirane Srbije koju nam je ostavio napravi politički i ekonomski stabilnu i samostalnu zemlju. Naši osnovci pokazuju više pronicljivosti kada analiziraju pesme u čitankama nego što je Tadić sposoban da pokaže kada govori o aktualnim političkim događajima i fenomenima, i sve bi to bilo u redu da je sposoban da se uzdrži i da makar ne kvari posao onima koji Srbiju danas vode mnogo odgovornije i kompetentnije nego što je on ikada hteo i umeo - rekao je Petković.

Petković je ocenio i da se ljubav i odgovornost prema državi ne dokazuje rečima, već delom.

- I na tom ispitu je Tadić pao i kao predsednik i kao politički analitičar, dozvolivši sebi da postane nešto poput Rade Trajković u muškom obličju. Nisam siguran da je Tadić, kada je opraštajući se od predsedničke funkcije poručio da ćemo ga gledati u nekom drugom filmu, i sam verovao da će postati sporedni negativni junak u filmu o obnovljenoj i uspešnoj Srbiji, ali to je politička penzija koju je izabrao svojom voljom - zaključio je Petković.

BONUS VIDEO: Sramna izjava Marije Lukić: Poslanica sa Marinikine liste nepristojna

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (18)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima