ZA ISTORIJU: Amerika sankcionisala tzv. Kosovo, krive ih za eskaliranje tenzija koje su dovele do napada na NATO trupe

Novosti online

31. 05. 2023. u 20:40

AMERIKA je sankcionisala tzv. Kosovo zbog "nepotrebne krize". Krive lažnu državu za eskaliranje tenzija koje su dovele do napada na NATO trupe.

ЗА ИСТОРИЈУ: Америка санкционисала тзв. Косово, криве их за ескалирање тензија које су довеле до напада на НАТО трупе

Foto: Printskrin/CNN

Po prvi put u istoriji dogodilo se to da Amerika okrivi vlast u Prištini za nemire koji su se dogodili, a da se pritom to prikaže na televiziji CNN.

Foto: Printskrin/CNN

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je za CNN danas da Srbi KiM samo žele da se na miran način izbore za svoja prava:

- Ljudi na severu su odlučni da se na miran način bore za svoja prava. Oni samo hoće da prežive, da sačuvaju svoja imena i prezimena, svoju veru. Da žive tu gde su živeli oduvek. Moja molba je da sve rade mirno, da sačuvaju mir i stabilnost za sve. Moramo da pričamo sa Albancima, kako bismo postigli dogovore u budućnosti. Ali još jednom pozivam međunarodne organizacije da preduzmu akciju protiv onih koji su tvrdoglavi, preduzimaju opasne akcije na terenu, i ugrožavaju mir i stabilnost - zaključio je predsednik Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (38)

NIKOLA JOKIĆ PROGOVORIO O REPREZENTACIJI SRBIJE! Najpre o Mundobasketu, a onda i glavna tema: Olimpijske igre Pariz 2024!