OSUĐUJEM POLITIČKO LEŠINARSTVO I BEŠČAŠĆE OPOZICIJE: Ministar Jovanović o zahtevu za zabranu medija koji ne odgovaraju opoziciji

Novosti online

10. 05. 2023. u 18:55

MINISTAR informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović osudio je danas zahtev opozicije koja traži zabranu određenih medija, i istakao da to predstavlja udarac na slobodu govora koja se smatra neizostavnim temeljom svakog demokratskog društva.

ОСУЂУЈЕМ ПОЛИТИЧКО ЛЕШИНАРСТВО И БЕШЧАШЋЕ ОПОЗИЦИЈЕ: Министар Јовановић о захтеву за забрану медија који не одговарају опозицији

Foto: Tanjug

- Ono što me posebno brine u ovoj situaciji je izostanak bilo kakve reakcije novinarskih i medijskih udruženja, nevladinih organizacija koje se bave slobodom medija, kao i sindikata novinara.  Nema demokratskog društva bez slobodnih i nezavisnih medija, slobodnih da sami određuju sopstvenu uređivaču politiku - ističe ministar Jovanović.

On kaže da ovo nije pitanje ličnog izbora da li se nekome nekim medij sviđa ili ne, već je fundamentalno pitanje da svaki medij ima pravo na rad - sve dok poštuje zakone ove zemlje i novinarske profesije. 

- Takođe dižem svoj glas i zbog novinara i svih zaposlenih na televiziji, jer se gašenjem medija ugrožava njihova egzistencija. Neverovatno je da se zahtevi za gašenje TV Pink i TV Happy dolaze od onih kojima su puna usta slobode medija i demokratije - istakao je on, i zaključio:

- Najoštrije osuđujem političko lešinarstvo i beščašće opozicije koje je prevazišlo sve nama poznate granice. Tragedije koje su se desile u našoj zemlji u toku prošle nedelje ostaviće neizbrisiv trag na sve nas, i upravo zato mi je neverovatno da se takve tragedije koriste za političke obračune i političke proteste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (2)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)