SAUČEŠĆA ZVANIČNIKA POVODOM TRAGEDIJE U ŠKOLI NA VRAČARU: Uz Srbiju smo i njen narod - iskreno saučešće porodicama stradalih

Novosti online

03. 05. 2023. u 15:01

ZVANIČNICI iz regiona uputili su saučešće porodicama stradalih u pucnjavi u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i poručili da su uz Srbiju i njen narod.

САУЧЕШЋА ЗВАНИЧНИКА ПОВОДОМ ТРАГЕДИЈЕ У ШКОЛИ НА ВРАЧАРУ: Уз Србију смо и њен народ - искрено саучешће породицама страдалих

Foto Z. Jovanović

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović izrazio je iskreno saučešće porodicama povodom devet izgubljenih života, od kojih osmoro dece, u strašnoj tragediji koja se dogodila jutros.

- Povređenima želim brz oporavak. Crna Gora je mislima uz Srbiju i njen narod, napisao je Milatović na Tviteru.


Predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić uputio je telegram saučešća predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom potresnog događaja u Beogradu gde je život izgubilo više osoba, a najviše dece. 

  "Želim u lično ime, Nove srpske demokratije i srpskog naroda u Crnoj Gori da Vam uputim izraze najiskrenijeg saučešća", naveo je Mandić i dodao:

"Učestvujemo u žalosti porodica preminulih u ovom zaista teškom trenutku. Posebno šokira što su žrtve većinski deca, koja su, praktično, tek zakoračila na životni put. Neka je pokoj nevinim dušama nastradalih u ovoj nesreći, a povređenima želim brzo ozdravljenje".

I hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman izrazio je danas saučešće porodicama ubijenih u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.

"U ovom teškom trenutku izražavam saučešće Ministarstvu spoljnih poslova Srbije i porodicama stradalih u današnjem tragičnom događaju u Beogradu", napisao je Grlić-Radman na Tviteru.

Povodom jutrošnje tragedije u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" oglasio se hrvatski poslanik Bojan Glavašević i poručio da je u mislima sa porodicama poginulih, a za ranjene će se, kaže, pomoliti.

"Strašne i tužne vesti iz Beograda danas. Škole bi trebalo da budu mesta smeha i veselja, a ne mesta nasilja i smrti. Kao tata dvoje školaraca, kao neko ko je kao dete u školu išao pod kišom 'zvončića' iz kasetnih bombi i ko poznaje taj osećaj iz prve ruke, u mislima stojim uz porodice ubijenih", poručio je Glavašević.

Za ranjene će se, kaže, pomoliti.

"I znam da nisam jedini u Zagrebu i Hrvatskoj koji će to učiniti. Držite se, dragi ljudi", napisao je Bojan Glavašević na društvenim mrežama.

 

Dodik je izjavio saučešće predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, porodicama ubijene dece i nastradalog čuvara i poručio da "Republika Srpska i cela nacija danas tuguju sa Srbijom".


"Naše misli su danas sa njima u nadi da će pronaći snage da se izbore s ovom tragedijom i nenadoknadivim gubitkom. Naša deca, najranjiviji deo društva, treba da imaju podršku i pozitivan primer odrastanja u ozbiljne ličnosti. Dužnost je da im to omogućimo kako se ovakve tragedije ne bi ponovile", poručio je Dodik.

 Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil izjavio je danas da je zajedno sa svima u ambasadi tužan i u šoku i poručio da Amerika i svet dele tugu Srbije.

Hil je izrazio saučešće porodicama i prijateljima poginulih u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru u Beogradu. 

"Smrt jednog deteta je tragedija. Neizdrživo je da toliki broj bude ubijen tamo gde bi trebalo da se osećaju najbezbednijim", napisao je Hil na Tviteru. 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUSIJA GLEDA I NE VERUJE: Rafael Nadal je ovo uradio u Španiji i ruski mediji su zbog toga počeli da krše zakon