SNIMKOM HOĆE DA MUTE VODU IZMEĐU DODIKA I VUČIĆA: Objava uvreda lidera RS na račun Đokovića - vid hibridnog rata

V.N.

28. 04. 2023. u 09:30

OPERATIVCI Bezbednosno-informativne agencije i policije Srbije, kao i odgovarajuće službe u Republici Srpskoj počeli su detaljnu istragu o tome kako je snimak neformalnog razgovora sa voditeljem RTS, pre početka emisije "Oko magazin", a u kojem Milorad Dodik vređa porodicu Novaka Đokovića, dospeo u javnost.

СНИМКОМ ХОЋЕ ДА МУТЕ ВОДУ ИЗМЕЂУ ДОДИКА И ВУЧИЋА: Објава увреда лидера РС на рачун Ђоковића - вид хибридног рата

Foto ATA Images

Prema nezvaničnim informacijama "Novosti", na skeneru pomenutih službi naći će se 13 tehničara Javnog servisa Srbije koji su bili angažovani tokom razgovora predsednika RS sa Gorislavom Papićem, ali i njihove kolege u Radio-televiziji Republike Srpske koja je preuzimala signal iz Beograda.

Naši izvori uzdržano procenjuju da su veće šanse da je kontroverzni snimak u javnost pustio neko iz Banjaluke nego iz Takovske 10, tim pre što je priprema prenosa, po uobičajenoj proceduri, otpočela pre početka emisije kada se i desio Dodikov verbalni izlet:

- Mada su, mogu ti reći, malo ovi Đokovići teški u pi**u materinu, uf... Naši ljudi to doživljavaju na emociju, a kada uđeš u posao, auuu... Ciganija poprilična, mogu ti reći... Oni njegovi saradnici... Još izgubi u četvrtfinalu, a mi sve bazirali na njemu...

Ove ocene o Đokovićima, u "ćaskanju" sa voditeljem RTS-a, najpre su obnarodovane u RS, a među prvima ih se dokopao Dodikov politički protivnik i poslanik u Skupštini

RS Nebojša Vukanović. To ovom skandalu daje elemente hibridnog rata, koji se ne može ograničiti samo pod političko nadgornjavanje u Srpskoj, jer njegovi inspiratori računaju da će se preliti i sa druge strane Drine.

Zato smo svedoci neodmerenih ocena pojedinih političkih aktera i u RS i Srbiji o tome "kako je Aleksandar Vučić namestio Mileta", na šta su pomenuti psi "sajber vojne" zasigurno računali.

Kreatori curenja iz studija želeli su da jednim udarcem ubiju dve muve da na domaćem terenu naškode Dodiku, ali i da izazovu njegovo nepoverenje prema predsedniku Srbije. U tom smislu su se aktivirale i priče da je u aferu upleten novopečeni Vučićev savetnik

Adam Šukalo, pošto se računa na netrpeljivost koju odranije prema njemu gaji lider Republike Srpske. Još iz vremena predizborne kampanje kada je Šukalo u predvečerje predsedničkih izbora sumnjičen od strane SNSD da pomaže kampanju Dodikove protivkandidatkinje Jelene Trivić.

O skandalu se oglasila i Dodikova ćerka Gorica:

- Pustiš tako prve petlove da propevaju, kokoši da se iskokodaču, drekavce da se oglase... pustiš i čekaš da vidiš ko se prvi i ko se najviše obradovao za nešto što će se na kraju kao po pravilu ispostaviti kao uveličavanje, friziranje, spinovanje ili kako god to hoćete da nazovete.

Ko je zaista želeo da čuje ono što je rečeno, shvatio bi da nijedna uvreda prema porodici Đoković upućena nije, nego prema saradnicima koji, kao što i Milorad ima pojedine oko sebe, na račun njihovog prezimena vedre i oblače ostavljajući jako ružan utisak radnicima koji su radili na izvođenju radova za Srpsku open, kazala je ona i navela "da Milorad ima unuka koji je dobio ime po N o v a k u " i da je "to dovoljan pokazatelj koliko se taj čovek poštuje i voli".

Zamerke na račun pojedinaca iz Novakovog tima imao je i Saša Trivić, član Upravnog odbora Teniskog saveza RS, koji smatra da je Dodik "bio preblag u odnosu na ono što smo i on i mi preživeli u toku organizovanja turnira Srpska open".

- Ako ste dobro slušali, nije ništa loše rekao o Novaku, a o ostalima, realno, nema ništa lepo da kaže. I pored ovoga treba da mu kažu hvala što je samo ovo rekao - napisao je Trivić na "Tviteru", koji je i ranije indirektno prozvao organizatore turnira iz

Beograda zbog ignorantskog odnosa prema domaćinima.

Reagovali su i iz Dodikovog SNSD. Tako je član Predsedništva SNSD Sanja Vulić rekla da

finansijeri Narodno fronta (nova stranka Jelene Trivić) "ne spavaju i da je novac definitivno veoma važna karika u svemu, pa i u medijskom životu".

- Koliko košta spin da se baci ljaga na sjajan turnir i prijatelje Republike Srpske, saznaće se uskoro. Pojedinci od svog jeda ne mogu da prežale što je Republika Srpska za četiri meseca u saradnji sa porodicom Đoković napravila svetski događaj. Takvi nisu

napravili ni pošten turnir u malom fudbalu - kazala je Vulićeva.

Neprospavana noć

DODIK je posle objavljivanja snimka kazao da mu je žao "što je ovim povodom doživeo razočaranje u RTS".

- Nastaviću da poštujem i uvažavam uspeh Novaka Đokovića. I da, kao i do sada, poštujem i cenim njegovu porodicu. Završićemo sve dogovore u vezi sa Srpska openom. Drago mi je što sam upoznao menadžerske i rukovodeće sposobnosti Đorđa Đokovića i ostajem veoma zahvalan na činjenici da je turnir ove godine održan u Banjaluci. Izvinjavam se ako je

spekulativni prikaz na mrežama povredio članove porodice Đoković. Mene jeste. Hvala RTS za neprospavanu noć. Ne mogu da verujem da su to uradili na ovako gnusan način. Kao iskreni poštovalac Novaka Đokovića, i kao tenisera i čoveka, želim svu sreću
njemu i njegovoj porodici, Srđanu i Đorđu uspeh u svemu.

Stanivuković: Treba nam turnir

MOGU reći da smo zajedničkim snagama uradili značajan i važan događaj, saradnja među svima nama je bila kvalitetna, i nadam se da će se u budućnosti to nastaviti - naveo je juče Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

On je naveo da je "događaj toliko značajan i važan i da je svako od nas dao svaki pedalj sebe".
- Nadam se da će se naša najsvetlija porodica Đoković izdići iznad svega toga, da ćemo gledati u budućnost i da Srpska open treba u Banjaluci da ima budućnost. Naravno, određeni komentari koji ne dolikuju samoj situaciji nas na ovom putu ne mogu pokolebati - kazao je Stanivuković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!