SVI KONTROLORI BILI ČLANOVI DVE PORODICE Vučić: Da li mala izlaznost Albanaca znači da smo ih maltretirali ili nešto drugo

Novosti online

24. 04. 2023. u 13:30

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je na izbore u četiri opštine na severu KiM izašao značajno manji broj Albanaca nego 2021. godine i zapitao - da li smo mi to maltretirali Albance ili se to nešto drugo dogodilo.

СВИ КОНТРОЛОРИ БИЛИ ЧЛАНОВИ ДВЕ ПОРОДИЦЕ Вучић: Да ли мала излазност Албанаца значи да смо их малтретирали или нешто друго

Printscreen/Pink

On je na konferenciji za novinare rekao da je u birački spisak od 2023. godine upisano 1.345 lica više nego pre dve godine, tačnije ukupno 45.095 lica.

Kako je rekao, na izbore je izašlo 13 Srba, pri čemu je dvoje njih reklo da su greškom izašli. 

"Tih 13 je 0,029 procenata glasova. Nijedan Srbin nije izašao u Zubinom Potoku, izašli su samo Albanci iz naselja u ovoj opštini: u Kosovskoj Mitrovici dvoje, Leposaviću sedam i u Zvečanu četvoro", rekao je Vučić.

Kako je naveo, izbori su održani tako što je glasanje bilo raspoređeno u 13 kontejnera i na njima je učestvovalo devet albanskih kadidata i jedna srpska kandidatkinja, koja je došla i otišla sa birališta u pratnji "Kurtijeve policije".

"Na biračkom mestu u selu Lipljan u Zvečanu, član biračkog odbora, Albanac, pojavio se sa tetovažom UČK. To mesto je posetio i švajcarski ambasador Tomas Keli, valjda da se pokaže kako demokratski i u miru, zahvaljujući angažmanu prištinskih vlasti to protiče", rekao je Vučić.

Dodao je da na više biračkih mesta - čak šest od 13, niko nije glasao - dva u Zubinom Potoku, tri u Zvečanu i jednom u Leposaviću.

"Kurtijev kandidat u Kosovskoj Mitrovici osvojio je 519, a 2021. godine imao je 1.56 glasova, znači više nego duplo manje. Svi kontrolori bili su članovi dve porodice", rekao je on.

Ističe i da OEBS i EU nisu pratili izbore jer, kako je rekao, znaju da Srbi bojkotuju.

"Nisu imali vremena da obiđu biračka mesta iz Kancelarije EU i zemalja Kvinte, valjda da ne bi videli nepravilnosti", rekao je Vučić.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (198)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu