SABLASNO PRAZNE ULICE U SEVERNOJ MITROVICI: Nema žive duše - kod glasačkih kontejnera samo Kurtijeva policijia, u gradu KFOR (FOTO)

Novosti onlajn

23. 04. 2023. u 07:52

U SEDAM časova "otvoreni" su glasački kontejneri za lokalne izbore na severu Kosova, koje bojkotuju Srbi zbog neispunjavanja zahteva o hitnom formiranju ZSO i povlačenju specijalnih jedinica policije.

САБЛАСНО ПРАЗНЕ УЛИЦЕ У СЕВЕРНОЈ МИТРОВИЦИ: Нема живе душе - код гласачких контејнера само Куртијева полицијиа, у граду КФОР (ФОТО)

Foto: Novosti

Ulice u Severnoj Mitrovici sablasno su prazne. 

Foto: Novosti

Kod glasačkih kontejnera mogu se sresti samo pripadnici takozvane kosovske policije, a na ulicama i snage KFOR-a. 

Podsetimo, u naselju "Tri solitera" u Severnoj Mitrovici smeštena su dva kontejnera za glasanje koja menjaju biračko mesto 3805D gde je tokom prethodnih izbora pravo da glasa imalo 10.000 Srba.

Srpska lista je još ranije pozvala narod na severu Kosova da bojkotuje izbore, koje, kako su naveli u saopštenju, organizuje Aljbin Kurti 23. aprila u opštinama Severna Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić.

Iz Srpske liste su tada poručili građanima da danas ostanu mirni i da ne nasedaju na provokacije režima Aljbina Kurtija, čiji je, dodaju, jedini cilj da sprovođenjem ovih izbora protera Srbe sa severa Kosova i Metohije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SPEKTAKL IZNAD PEŠTERA: Pogledajte - Dejstvuju helikopteri Mi-35 i Mi-17 (VIDEO)