ČUVENI KNJIŽEVNIK BIO JE POSLANIK SKUPŠTINE: NJegova legitimacija sačuvana, prepoznajete li ko je na slici

S.S.R.

19. 04. 2023. u 12:00

U SKUPŠTINSKIM klupama sedele su brojne poznate ličnosti, a među njima je čuveni književnik Dobrica Ćosić. U parlamentarnoj arhivi čuva se njegova legitimacija još iz 1946. godine.

ЧУВЕНИ КЊИЖЕВНИК БИО ЈЕ ПОСЛАНИК СКУПШТИНЕ: Његова легитимација сачувана, препознајете ли ко је на слици

Parlament

 Prvi skupštinski izbori u Srbiji posle Drugog svetskog rata održani su 10. novembra 1946. godine.

Foto biblioteka

 

Biračko pravo imali su svi državljani Jugoslavije na teritoriji NR Srbije koji su navršili 18 godina. Po prvi put pravo glasa dobile su žene i vojnici. Izbori su vršeni na osnovu opšteg, jednakog i neposrednog izbornog prava, tajnim glasanjem. U ovom sazivu  parlamenta bio je i čuveni književnik, član Komunističke partije Dobrica Ćosić.

Glasanje je vršeno kuglicama do novembarskih izbora 1953. kada se po prvi put uvode glasački listići.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)