BRNABIĆ: Vi se stidite naslovnih strana Danasa?

Novosti online

11. 04. 2023. u 16:24

Predsednica Vlade Ana Brnabić i ministar telekomunikacija Mihailo Jovanović posetili su u Blacu radove na projektu razvoja brzog interneta u ruralnim sredinama, a ovaj događaj su novinari Junajted grupe iskoristiti kako bi pokušali da još jednom skrenu pažnju sa događaja koji je važan za ekonomski razvoj Republike Srbije.

БРНАБИЋ: Ви се стидите насловних страна Данаса?

FOTO: AP/Tanjug

Odgovarajući na pitanje novinara N1, premijerka je rekla da je pokazivanje naslovnih strana medija u vlasništvu Junajted grupe samo ukazivanje na činjenice koje svi građani mogu da vide. Naglasila da će se boriti protiv laži, spinovanja, dezinformacija i nevaspitanja jer je očigledno nekim medijima „normalno“ da psuju majku predsedniku Republike.

- Napad na medije nije pokazivanje naslovnih strana. Vi ste to napisali, vi se ponosite vašim naslovnim stranama i vašim tekstovima. Zašto se sada stidite vaših naslovnih strana ne razumem? Treba da kažete hvala vam mnogo što ste pokazali naše naslovne strane, to je vrhunac objektivnog, nezavisnog novinarstva. Hvala vam nastavite molim vas da nas promovišete. Nikakav kritički sud nisam dala. Sada mi još jednom recite, kako ja to targetiram medije? Tako što sam pokazala vaše naslovne strane pa su vaše naslovne strane napad na vas?“ – rekla je Brnabić i istakla da je svaka kritika dobrodošla, ali da su spinovanja i dezinformacije neprihvatljivi i navela primer intervju koji je dnevni list Danas objavio sa čovekom koji ne postoji.

- Laž mi smeta, plasiranje poluinformacija, dezinformacija, spinovanje informacija mi smeta. Protiv toga ću se boriti. Neću prestati, nastaviću da se borim i boriću se još snažnije protiv laži, dezinformacija i spinovanja informacija. Plasirate laži, objavili ste intervju u Danasu, intervju sa čovekom koji ne postoji. I onda mi vi kažete da ste svetionik slobodnog i profesionalnog novinarstva. Svakako ću se boriti protiv nevaspitanja, da imate emisiju u kojoj se direktno psuje majka predsedniku Vučiću, ako je za vas to slobodno, profesionalno i nezavisno novinarstvo, vi nastavite“ – istakla je Brnabić i navela da nema govora o borbi za slobodu medija, nego je reč o poslovnoj agendi vlasnika Junajted grupe.

- Ne bori se vaš vlasnik Dragan Šolak sa slobodu medija, nego se bori za svoj interes, ima svoje političke stranke, ima političare sa kojima je sarađivao kada se obogatio kada su bili na vlasti. Želi da ih vrati na vlast da bi ponovo bio u povlašćenom položaju i da bi nastavio da se bogati u Republici Srbiji. Da, ja mislim da to nije u interesu R. Srbije i da, ja ću protiv toga da se borim. Nikakva kritika mi ne smeta, kritika može samo da pomogne meni u mom poslu da radim bolje. Zato što je u ovoj zemlji sloboda medija i možete da nastavite, niko vas ne dira – rekla je Brnabić.

Ministar Jovanović je na pitanje novinara Junajted grupe rekao da će se odazvati pozivu za intervju N1 kada taj razgovor neće biti zloupotrebljen u političke svrhe.

- Doći ću na vašu televiziju, odazvaću se pozivu onda kada budete došli na ovakav skup i onda kada prvo budete postavili pitanje na temu i kada budete pokazali da vas zanima digitalizacija i informisanje, kada pokažete da vas zanima kako pravimo rezultate u Srbiji i šta činimo za naše građane i našu privredu, takođe i kada budem bio siguran da taj intervju i taj razgovor neće biti iskorišćen u političke svrhe, pravljenje laži i iskrivljene slike – rekao je Jovanović.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (158)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju