"OSTAVLJENO NAM JE SVE NAJTEŽE I NAJLOŠIJE" Vučić: U regionu svi pokušavaju da iskoriste situacije protiv Srbije

Novosti Onlajn

06. 04. 2023. u 21:08

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je večeras građanima na ogromnoj podršci i poverenju i istakao da je ponosan na to što smo uspeli da u teškim uslovima sačuvamo mir i stabilnost, ne ugrožavajući vitalne nacionalne i državne interese.

ОСТАВЉЕНО НАМ ЈЕ СВЕ НАЈТЕЖЕ И НАЈЛОШИЈЕ Вучић: У региону сви покушавају да искористе ситуације против Србије

Foto: Printskrin/RTS

- Što je bilo veoma, veoma teško. Ništa nam na KiM niti u regionu nije bilo dobro ostavljeno već sve najteže i najlošije. A sa tim morate da se borite i istovremeno zemlju da razvijate i mislite kako će da izgleda u budućnosti - rekao je Vučić gostujući na RTS povodom godišnjice njegovog drugog mandata na mestu predsednika države.

Istakao je da je drugi rezultat na koji je ponosan drastično povećanje životnog standarda građana Srbije. Ipak, to građani nikada sebi neće da priznaju, naglasio je Vučić.

- Ali objektivni podaci pokazuju da će ovo biti zapamćeno kao najbolje vreme u ne samo savremenoj već uopšte istoriji Srbije, nadam se da će u budućnosti biti još mnogo bolje", naveo je Vučić. Kazao je da smo uspeli u mnogim oblastima, od izgradnje infrastrkture, puteva i pruga, bolnica, kliničkih centara, do čak i novih energetskih objekata. Ovo je vreme u kome se najviše gradi - istakao je Vučić.

Naglasio je da ćemo posle 40 godina završiti ove godine izgradnju novog bloka B3 u Kostolcu, koji će značajno pomoći naredne zime da prevaziđemo teškoće sa kojima smo se suočavali tokom prethodne i ove zime.

- Imamo i najveće devizne rezerve, koje su prešle 21 milijardu evra, s obzirom da smo kupili više od jedne milijarde evra više deviza nego što smo prodali deviza. Naše devizne rezerve su na istorijskom maksimumu - naglasio je Vučić.

Napomenuo je da je rat u Ukrajini poremetio globalni sistem vrednosti i političkih pravila u svetu, ali i nas doveo u tešku sitauciju zbog specifičnosti našeg odnosa sa Rusijom i dodatno nam otežeo situaciju u regionu, jer su svi drugi pokušali to da iskoriste protiv Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (184)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije