U ZUBINOM POTOKU SUTRA PROTEST ZBOG HAPŠENJA SRBINA: Oglasili se iz Kancelarije za KiM - Kurti pokušava da izazove haos i novu krizu

D. Z.

01. 04. 2023. u 21:54

NASILNIM, nervoznim i iznuđenim potezima Kosovske policije koja je danas uhapsila Milovana B. u Zubinom Potoku i nastavila da maltretira Srbe na severu Kosova i Metohije, pokazuje se zapravo prava namera Aljbina Kurtija, a to je pokušaj izazivanja haosa i stvaranja nove krize.

У ЗУБИНОМ ПОТОКУ СУТРА ПРОТЕСТ ЗБОГ ХАПШЕЊА СРБИНА: Огласили се из Канцеларије за КиМ - Курти пoкушава да изазове хаос и нову кризу

foto Kancelarija za KiM

Kancelarija za KiM o hapšenju Srbina iz Zubinog Potoka

Kurti na svaki mogući način, preko svojih posilnih, pokušava da izazove tenzije na severu Kosova i Metohije, kako bi isprovocirao reakciju Srba, koje bi potom optužio za potencijalnu eskalaciju situacije na terenu, samo da bi pobegao od dijaloga i obaveza iz Ohrida koje se tiču formiranja ZSO - saopštila je između ostalog večeras Kancelarija za Kosovu i Metohiju povodom hapšenja Srbina iz Zubinog Potoka.

Iz Kancelarije ističu da nije slučajno Kurti izabrao da baš danas krene da hapsi Srbe, kao što je i poziv za izdržavanje kazne Ivanu Todosijeviću tempirao pred početak razgovora u Briselu i što je nastavio da na svaki način maltretira Srbe na severu KiM, ne bi li u stvaranju krize našao opravdanje i izbegao formiranje ZSO, a zatim sebi produžio vreme na vlasti, a sve zaklanjajući se iza nekakve “borbe protiv korupcije”.

- Kurti, po oprobanom scenariju, podiže tenzije na terenu i priziva eskalaciju svaki put pred razgovore u Briselu, iako je dobio jasna upozorenja međunarodnih zvaničnika da spusti tenzije, prestane sa jednostranim nasilnim potezima i krene u proces normalizacije odnosa. Sada je svima jasno ko je faktor nestabilnosti na Zapadnom Balkanu, ko ruši dijalog, tako da ništa kod Kurtija ne može biti “normalno” pa ni normalizacija odnosa-zaključuje se u večerašnjem saopštenju Kancelarije za KiM.

Inače, prema nezvaničnim saznanjima večeras su se u znak protesta zbog hapšenja sugrađanina okupili Srbi iz Zubinog Potoka, ali su se razišli najavljujući za sutra protest.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

MEĐUNARODNI DAN REZERVATA BIOSFERE: Čuvari prirode i biološke raznovrsnosti