VUČIĆ: Očekujem velike promene na ratištu za dan-dva, pritisak raste i prema Srbiji

Novosti online

21. 02. 2023. u 10:53

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se pred nama nalazi izazovan period.

ВУЧИЋ: Очекујем велике промене на ратишту за дан-два, притисак расте и према Србији

Printscreen/Pink

"Na osnovu ovoga što sam mogao da vidim po izjavama Putina, jasno je da će on veoma žestoko nastaviti borbu u Ukrajini što će, kao i inače eskalacija sukoba, dodatno otežati poziciju Srbije u političkom, vojnom i svakom drugom smislu. To je kao što smo očekivali i očekujem da to vidimo već za dan, dva ili tri, velike promene na ratištu i značajne promene u daljem političkom delovanju ka Srbiji, i sa zapadne strane, i od strane drugih međunarodnih faktora", rekao je Vučić.

Srpski predsednik najavio je danas u Abu Dabiju da ćemo u roku od 48 sati potpisati prvi ugovor sa UAE o kupovini njihovih dronova "samoubica", koji će veoma brzo stići u Srbiju.

"To su dronovi samoubice i biće na teritoriji Srbije, a i mi ćemo nadamo se već u narednih pet ili šest meseci moći da imamo prve srpske dronove samoubice u Vojsci Srbije", rekao je Vučić novinarima na Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme "IDEX 2023" u Abu Dabiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (158)

BRUKA! Evo šta je Nikola Jokić doživeo nakon što je sa Denverom ostao bez šampionske titule