KAKO JE DOŠLO DO ZAOKRETA VELIKIH SILA PREMA KURTIJU: I oni koji su rodili lažnu državu rekli su "dosta nam je svega ovoga"

Novosti online

19. 02. 2023. u 21:51

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić, govoreći o poseti predsednika Aleksandra Vučića Minhenu, kaže da je bilo izuzetno važno što je on učestvovao u radu bezbednosne konferencije, i dodaje da je predsednik odradio ogroman i dobar posao za Srbiju.

КАКО ЈЕ ДОШЛО ДО ЗАОКРЕТА ВЕЛИКИХ СИЛА ПРЕМА КУРТИЈУ: И они који су родили лажну државу рекли су доста нам је свега овога

Foto: Profimedia

- Ni u jednom trenutku od 2012. od kada je došla pobeda na izborima, nije mislio da će odnos sa zemljama koje su promoteri kosovske nezavisnosti da se promene. Gradio je odnose na drugi način, privlačenjem investicija, predstavljajući Srbiju koja sme i može da kaže ne, a kada kaže da uradi svoj deo posla. Prirodno je da imate dobre odnose koliko god se ne slagali sa nekim zemljom. Imate 95 odsto nemačkih investitora koji kažu da će ponovo da ulažu u Srbiju. Gradi se gde može, a sa tim štiti interese Srbije - dodala je ona.

Premijerka dodaje da je Vučić uspeo nemoguće, i da zemlje koje su "rodile nezavisno Kosovo" danas kažu da im je dosta svega ovoga, i da je Srbija konstruktivan partner.

- To nije palo sa neba, niko ne voli preterano Srbiju, tu nema ljubavi. To se desilo tako što se Vučić pre deset godina setio ZSO, i ugradio ga u Briselski sporazum, znajući da ćemo ga se držati - rekla je premijerka Srbije. i dodala:

- Znao je da će to biti naša snaga, sigurnost i bezbednost. Teško će ići preko toga, i znao je da će Priština teško to ispuniti, i da će onda tražiti nešto novo.

BONUS VIDEO: MORBIDNA REKLAMA U PRIŠTINI - Kako Kurtijevi mediji pozivaju na bojkot srpskih proizvoda

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (331)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)