POŠTUJEMO "DEJTON" I BiH: Ana Brnabić razgovarala sa Kristijanom Šmitom

V. N.

01. 02. 2023. u 19:05

SRBIJA je garant Dejtonskog sporazuma, poštuje teritorijalni integritet BiH, opredeljena je i otvorena za razvoj dobrosusedskih odnosa i bilateralne saradnje.

ПОШТУЈЕМО ДЕЈТОН И БиХ: Ана Брнабић разговарала са Кристијаном Шмитом

Premijerka Brnabić sa nemačkim diplomatom, Foto Tanjug

To obuhvata, kako saradnju sa njenim centralnim, tako i sa entitetskim vlastima.

Ovo je u Beogradu poručila premijerka Ana Brnabić, u razgovoru sa visokim predstavnikom međunarodne zajednice u BiH Kristijanom Šmitom. Ona je tokom susreta u Vladi Srbije još jednom podvukla da je i predsednik Republike Aleksandar Vučić u kontinuitetu u prethodnim godinama slao pozitivne signale i da nastavlja sa takvom politikom, ujedno istakavši da su bezbednost, stabilnost i ekonomski razvoj u interesu čitavog regiona.

Prema njenim rečima, Srbija pruža i mnoge mogućnosti, posebno mladima, za razvoj njihovih potencijala, ulaže u savremene tehnologije i IT, ali je takođe veoma otvorena da sa BiH gradi mostove na svim poljima. Brnabićeva je rekla da se raduje saradnji sa novim sazivom Saveta ministara BiH.

Šmit se saglasio sa premijerkom da je stabilnost regiona i njegov ekonomski razvoj izuzetno važan, kao i da u Beogradu vidi iskrenog saradnika i partnera.

Sa visokim predstavnikom, predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić saglasio se da je čuvanje mira od presudnog značaja za sveukupni napredak Zapadnog Balkana i da predstavlja garanciju mladima za budućnost. Orlić je istakao da politiku mira, stabilnosti i progresa u regionu država Srbija vodi bez izuzetka.

Šmit je pozdravio uspehe koje je naša zemlja postigla kada je reč o ekonomiji, ocenjujući ih kao impresivan primer drugima.

NEPRIHVATLjIVO

PREMIJERKA je ponovila da je neprihvatljivo i suprotno diplomatskoj praksi nedavno objavljivanje u javnosti note Ambasade Srbije u BiH sa ličnim i poverljivim podacima, koje je dovelo do ugrožavanja bezbednosti štićene ličnosti (reč je o sinu predsednika Vučića).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

OAZA MIRA I ZELENILA: Dom Radoša Bajića ograđen zidovima - porodica čuva svoju privatnost (FOTO)