POČINJU RADOVI U LOŽIONICI: Premijerka Brnabić na obeležavanju početka radova - niče novi kreativno-inovativni centar (VIDEO)

Novosti online

01. 02. 2023. u 17:58

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić i ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović prisustvovali su postavljanju kamena temeljca za izgradnju Ložionice u Beogradu.

ПОЧИЊУ РАДОВИ У ЛОЖИОНИЦИ: Премијерка Брнабић на обележавању почетка радова - ниче нови креативно-иновативни центар (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Na mestu bivše okretnice za parne lokomotive ispod Mostarske petlje, u prisustvu premijerke Ane Brnabić, obeležen je početak radova na rekonstrukciji nekadašnje zgrade Ložionice, koja će postati kreativno-inovativni multifunkcionalni centar.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Ložionica je dragulj u kruni svega što radimo. Ona je simbioza svega što radimo. Mi smo prva vlada u istoriji Srbije koja je uzela kredit za infrastrukturu u kulturi. Kako bismo ponovo napravili dobre uslove da naši kreativci rade. Jer verujemo da su upravo oni koji na najbolji način promovišu Srbiju - saopštila je premijerka i dodala:

- Mnogi nisu verovali ni u digitalizaciju ni u kulturu. Danas je više od 35.000 ljudi nego ranije zaposleno u kreativnom sektoru. Iznos kreativni industrija je porastao za preko 80 posto. Njihov doprinos BDP-u je 6,8 posto. Srbija je u svetu već prepoznata kao jedan od lidera u svetu kreativnih industrija.

Ona ističe da je ideja da se ponude novi modeli za razvoj kreativne ekonomije, i da je ovo san koji se ispunjava..

Premijerka je potom ostavila poruku u kapsuli za neke nove generacije:

- Moja poruka koju ću ostaviti u kapsuli za neke nove generacije je da nastave iskru genijalne kreativnsti  i stvaralaštva koja hiljadama godina postoji na ovim prostorima. Odavde nas uvedite u neku novu industrijsku revoluciju.

Pored novog objekta će se graditi i poslovna zgrada od 11.000 kvadrata, a ukupna vrednost investicije je 52 miliona evra.

Građevinska dozvola za realizaciju ovog projekta dobijena je pre nekoliko dana, a kompletna izgradnja trebalo bi da bude privedena kraju na proleće 2025. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)