PRIŠTINA SE NAORUŽAVA: Posle pucnjave na Srbe, nova ulaganja u tzv. Kosovske bezbednosne snage

D. M.

23. 01. 2023. u 17:20

NAKON serije napada na Srbe sa Kosova i Metohije i u danu kada je specijalna jedinica ROSU pucala na dvojicu Srba, ministar odbrane lažne države Armend Mehaj najavio je nova ulaganja u naoružavanje tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga.

ПРИШТИНА СЕ НАОРУЖАВА: После пуцњаве на Србе, нова улагања у тзв. Косовске безбедносне снаге

Kurti tokom primopredaje vozila za "vojsku" / Foto AP

Mehaj je na svom Fejsbuk nalogu napisao da će "2023. godina biti godina jačanja KBS, ulaganja u opremu i u podizanju stručnog osposobljavanja". Dodao je da će jačanje KBS doprineti miru i stabilnosti u regionu i šire.

- U zajedničkoj radionici sa ministrima i vladinim kabinetima u organizaciji kabineta premijera, predstavio sam glavna dostignuća Ministarstva odbrane tokom 2022. godine, ali i planove za 2023. godinu. Ovu veoma važnu godinu u smislu donošenja Strategije odbrane, koncept rezerve, proširenje saradnje sa partnerskim državama, ali i realizaciju brojnih kapitalnih projekata, koji će doprineti ukupnoj organizaciji Kosovskih bezbednosnih snaga na najvišem profesionalnom nivou - rekao je Mehaj.

Da Priština ne odustaje - i to uz zdušnu pomoć pokrovitelja nezavisnosti lažne države, od stvaranja "vojske Kosova" - pokazuju i ogromna izdavanja za naoružavanje i obučavanje KBS. Tako je budžet ѕa KBS ove godine povećan za čak 20 odsto u odnosu za prethodnu, i iznosiće 123 miliona evra.

Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti nedavno je saopštio je da je u KBS tokom protekle godine regrutovano 820 mladih vojnika i 30 kadeta, te da je u toku regrutacija 612 aktivnih i 388 rezervnih pripadnika.

BONUS VIDEO - PRIPADNICI ROSU PUCALI NA SRBE: Teško ranjenog Miljana dovoze u bolnicu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!