PRIŠTINA SE NAORUŽAVA: Posle pucnjave na Srbe, nova ulaganja u tzv. Kosovske bezbednosne snage

D. M.

23. 01. 2023. u 17:20

NAKON serije napada na Srbe sa Kosova i Metohije i u danu kada je specijalna jedinica ROSU pucala na dvojicu Srba, ministar odbrane lažne države Armend Mehaj najavio je nova ulaganja u naoružavanje tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga.

ПРИШТИНА СЕ НАОРУЖАВА: После пуцњаве на Србе, нова улагања у тзв. Косовске безбедносне снаге

Kurti tokom primopredaje vozila za "vojsku" / Foto AP

Mehaj je na svom Fejsbuk nalogu napisao da će "2023. godina biti godina jačanja KBS, ulaganja u opremu i u podizanju stručnog osposobljavanja". Dodao je da će jačanje KBS doprineti miru i stabilnosti u regionu i šire.

- U zajedničkoj radionici sa ministrima i vladinim kabinetima u organizaciji kabineta premijera, predstavio sam glavna dostignuća Ministarstva odbrane tokom 2022. godine, ali i planove za 2023. godinu. Ovu veoma važnu godinu u smislu donošenja Strategije odbrane, koncept rezerve, proširenje saradnje sa partnerskim državama, ali i realizaciju brojnih kapitalnih projekata, koji će doprineti ukupnoj organizaciji Kosovskih bezbednosnih snaga na najvišem profesionalnom nivou - rekao je Mehaj.

Da Priština ne odustaje - i to uz zdušnu pomoć pokrovitelja nezavisnosti lažne države, od stvaranja "vojske Kosova" - pokazuju i ogromna izdavanja za naoružavanje i obučavanje KBS. Tako je budžet ѕa KBS ove godine povećan za čak 20 odsto u odnosu za prethodnu, i iznosiće 123 miliona evra.

Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti nedavno je saopštio je da je u KBS tokom protekle godine regrutovano 820 mladih vojnika i 30 kadeta, te da je u toku regrutacija 612 aktivnih i 388 rezervnih pripadnika.

BONUS VIDEO - PRIPADNICI ROSU PUCALI NA SRBE: Teško ranjenog Miljana dovoze u bolnicu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja