AZEMOVI OTAC I STRIČEVI SVIREPI SRPSKI KRVNICI: Pogledajte teroristički pedigre pucača na malog Stefana

Večernje novosti/M.B.

20. 01. 2023. u 20:58

CELA Srbija bila je zgranuta i dirnuta kada je Azem Kurtaj, pripadnik takozvanih Kosovskih bezbednosnih snaga, na Badnji dan, u selu Gotovuša kod Štrpca upucao malog Stefana Stojanovića (11) i njegovog rođaka Miloša (21).

АЗЕМОВИ ОТАЦ И СТРИЧЕВИ СВИРЕПИ СРПСКИ КРВНИЦИ: Погледајте терористички педигре пуцача на малог Стефана

Foto: Jutjub/Kosovo Online/Instagram

Oružje je potegao na njih samo zato što su Srbi i što mu je zasmetao badnjak u njihovim rukama.

Ovo zverstvo bez presedana ne bi trebalo, nažalost, da čudi s obzirom na to da Kurtijeva vlast praktično generiše i podstiče napade na naš narod u južnoj pokrajini. Ipak, u Kurtajevom slučaju ponešto je i u odgoju i porodici iz koje potiče.

Prema informacijama "Novosti", napadač na srpsko dete i mladića potiče iz familije koja je bila jedan od nosioca delovanja albanskih terorista na području opštine Kačanik.

Azem Kurtaj, Foto Printskrin

Dom - skladište oružja

Njegov stric Hajruš bio je podoficir JNA i jedan od inicijatora formiranja terorističke grupe u selu Gabrica da bi vrlo brzo bio postavljen na mesto zamenika komandanta brigade "Agim Bajrami" u operativnoj zoni Nerodimlje terorističke OVK, koja je pokrivala Kačanik i deo opštine Štrpce.

On je u borbu za takozvano nezavisno Kosovo uključio rođenu braću - Azemovog oca Danuša, Dželjadina i Afrima. U Danuševoj kući održavani su tajni sastanci i pripremane terorističke akcije protiv srpske policije i vojske. Njegov dom bio je skladište oružja, municije i druge vojne opreme, a korišćen je i kao skrovište za pripadnike OVK.

Braća Kurtaj su sve aktivnosti koordinirali sa Imrijem Iljazijem zvanim Feri, zamenikom komandanta operativne zone Nerodimlje i Agimom Bajramijem Zefom, prvim čovekom terorističke grupe za Kačanik. U septembru 1998. srpska policija preduzela je akciju hapšenja zloglasne braće Kurtaj. Međutim, ni oni nisu sedeli skrštenih ruku na našu policiju zapucali su iz automata i zasuli ih ručnim bombama. Tom prilikom je teško ranjen policajac Milan Đorđević, a u odgovoru na napad likvidirani su Agim Bajrami, Dželjadin Kurtaj i Besnik Beguncu.

Krvnički postupak Azemovog oca

Pretresom kuće i ostalih prostorija pronađene su tri automatske puške, isto toliko ručnih bombi, 11 okvira za automatsku pušku, pištolj, 233 komada metaka, dvogled, mobilni telefon, kao i maskirne uniforme sa oznakama OVK. Tom prilikom priveden je i Azemov otac Danuš, koji je tokom obračuna sa srpskom policijom iz kuće izleteo sa detetom u naručju kako bi se zaštitio. Nakon sprovedenog krivičnog postupka Danuš je osuđen na pet godina zatvora sa još 14 svojih saboraca iz OVK. U vreme NATO agresije na SRJ služio je kaznu u zatvoru Dubrava kod Istoka. Tu je i nastradao 22. maja kada je zapadna vojna alijansa bombardovala ovu ustanovu.

Stric napadača organizovao napad na patrolu policije

Hajruš Kurtaj, stric napadača na malog Stefana i Miloša 28. februara 1999. organizovao je napad na patrolu policije na ulazu u selo Gajre u opštini Kačanik, kada je ubijen komandir tamošnje policijske uprave Bogoljub Staletović, a ranjeni su policajci Zoran Đurić, Slobodan Janković, Đorđija Milosavljević i Slađan Jovanović. Nakon rata bio je jedan od rukovodilaca u šestoj zoni Kosovskog zaštitnog korpusa, a potom je zauzimao visoku poziciju u Ministarstvu odbrane Vlade takozvanog Kosova. Na čelu je veterana OVK za opštinu Kačanik.

Kada se sve ovo uzme u obzir, nije ni čudo što je Azem Kurtaj pošao terorističkim stopama svoga oca i stričeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove