PETKOVIĆ PORUČIO LAŽNOM PREMIJERU: "Spreman je na sve, pa i da zgazi sopstvene propise" (FOTO)

Novosti online

14. 12. 2022. u 13:49

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije i član Predsedništva Srpske napredne stranke Petar Petković oglasio se povodom najnovije provokacije Prištine.

ПЕТКОВИЋ ПОРУЧИО ЛАЖНОМ ПРЕМИЈЕРУ: Спреман је на све, па и да згази сопствене прописе (ФОТО)

Foto Tanjug

- Jasno je da je Kurti spreman na sve, pa i da zgazi i sopstvene propise kada želi da udari na Srbe! - napisao je Petković na svom Tviter nalogu.


   
Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se danas povodom aplikacije za članstvo tzv. Kosova u EU.

- Poštovani građani Srbije, već znate da sam zamolio naše zapadne partnere da mi kažu koji od pet važnih dokumenata žele da poštuju: Kumanovski sporazum, Povelju UN, Rezoluciju 1244, Briselski ili Vašingtonski sporazum. Došli smo do šestog, veoma značajnog dokumenta EU, iz 2003. godine, čuvenog Solunskog dokumenta o proširenju EU na Zapadni Balkan. I upravo u svetlu podnošenja aplikacije za članstvo u EU tzv. Kosova, moje pitanje je: Hoće li poštovati dokumenta koja su sami donosili, pa čak i istorijska iz Soluna, jer u tački 5 Solunskog dokumenta se kaže da u potpunosti podržava implementaciju Rezolucije 1244, tako da moje pitanje od danas je: Koji od ovih šest dokumenta želite da poštujete i mi ćemo biti apsolutno saglasni - upitao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna