"VATIKAN NEĆE MENJATI STAV O NEZAVISNOSTI KiM": Vučić primio akreditive novoimenovanih ambasadora Svete stolice

Novosti online

12. 12. 2022. u 15:39

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novoimenovanog apostolskog nuncija Svete Stolice u Srbiji, nadbiskupa Santa Ganđemija, koji mu je preneo pozdrave pape Franje.

ВАТИКАН НЕЋЕ МЕЊАТИ СТАВ О НЕЗАВИСНОСТИ КиМ: Вучић примио акредитиве новоименованих амбасадора Свете столице

Foto: Tanjug

Nadbiskup Ganđemi preneo je uveravanja Svete Stolice da Vatikan neće menjati stav o jednostrano proglašenoj nezavisnosti (tzv.) Kosova, saopšteno je iz kancelarije predsednika Srbije.

Predsednik Vučić je zahvalio na principijelnoj poziciji Svete Stolice da poštuje teritorijalnu celovitost Srbije i ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost (tzv.) Kosova. On je takođe konstatovao da u Svetoj Stolici postoji spremnost da čuju i razumeju stavove Srbije, u šta se uverio i prilikom posete papi.

Predsednik je nadbiskupu Ganđemiju poželeo srdačnu dobrodošlicu, izrazivši uverenje da će odnosi dveju zemalja u predstojećem periodu dobiti na intenzitetu.

Sagovornici su ovom prilikom razmotrili brojne teme od značaja za bilateralne odnose, za koje je rečeno da su zasnovani na istinskom međusobnom uvažavanju.

Kako je navedeno, Vučić je uputio srdačne pozdrave papi, kao i čestitke za predstojeći Božić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (147)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)