KURTI PONOVO PRETI SRBIMA: "Dovešćemo još više policije severno od Ibra"

Novosti onlajn

06. 12. 2022. u 21:50

PREMIJER privremenih prištinskih institucija Ajbin Kurti saopštio je da će Vlada takozvanog Kosova severno od Ibra obezbediti još više policajaca, zbog tamošnje situacije.

КУРТИ ПОНОВО ПРЕТИ СРБИМА: Довешћемо још више полиције северно од Ибра

Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ/Shutterstock/ilustracija

Kurti je u objavi na Fejsbuku naveo da su na severu Kosova "pojačani napadi".

- Zločinačke bande pojačale su napade na severu Kosova. Znaju da se bliži kraj. Vlada Kosova niti će da se cenjka sa njima niti da ih toleriše. Bombe koje bacaju, meci koje ispaljuju i maske koje nose su njihova politička i narodna nemoć. Zbog ovih zločinaca i oružanih napada severno od Ibra, obezbedićemo više policajaca. Zato što će se voditi istraga i procesuiranje ovih zločinaca, koje plaća Srbija i režira njen predsednik - napisao je Kurti u svom sramnom obraćanju na Fejsbuku, preneo je Kosovo Onlajn. 

Podsetimo, nakon današnjih incidenata, pripadnici takozvanih specijalnih jedinica Kosovske policije, zajedno sa patrolom Euleksa ušli su večeras u prostorije Opštinske izborne komisije (OIK) u Severnoj Mitrovici.

Nema zvaničnih informacija o razlogu njihovog boravka u OKI, a kako prenose pojedini albanski mediji, sumnja se da su tu zbog neeksplodirane eksplozivne naprave.

Ispred prostorija OIK nalaze se dva pripadnika specijalnih jedinica policije, naoružana automatima, dok se unutar prostorija nalazi još njih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije