BEZ DOGOVORA U BRISELU: Vučić tražio rešenje za mir, dok je Kurti pokazao da želi da protera Srbe sa KiM

Novosti online

21. 11. 2022. u 15:54

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić nastupom u Briselu pokazao je da se zalaže za mir, dok je premijer privremenih prištinskih institucija odbijanjem svakog predloga pokazao da zapravo želi rat i proterivanje Srba sa Kosova i Metohije.

БЕЗ ДОГОВОРА У БРИСЕЛУ: Вучић тражио решење за мир, док је Курти показао да жели да протера Србе са КиМ

Foto: AP Photo/Visar Kryeziu/D. Milovanović/Jutjub/Around The World 4K

Kurti je u Briselu odbio svaki kompromis i potencijalno rešenje, pa čak i da odustane od kažnjavanja Srba. S druge strane, predsednik Vučić pokazao je državničku mudrost i na sve načine pokušao da dođe do rešenja. 

- Iz meni nejasnih razloga nismo uspeli da postignemo apsolutno nikakav dogovor. Srpska strana je bila potpuno konstruktivna i deset puta menjane tekstove smo prihvatali, ali albanska strana nije želela da prihvati ništa. Uvek bi dodavali nešto što nije bilo moguće, tako da, sve što mogu da kažem je da želim da saberem utiske, sačuvao sam sve papire i obratiću se našem narodu - rekao je Vučić obraćajući se građanima iz Brisela.

Sve o tome šta je rekao predsednik nakon sastanaka koji su danas održani u Briselu i tome šta se dešavalo ČITAJTE KLIKOM OVDE!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (37)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)