VUČIĆ: Prištinski režim ugrožava mir i opstanak Srba

Tanjug

27. 10. 2022. u 11:36

PRIŠTINSKI režim ugrožava stabilnost i mir i opstanak srpskog naroda na KiM svojim pretnjama da će nastaviti sa provođenjem akcije u vezi sa preregistracijom vozila, istakao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle sednice Nacionalnog saveta za bezbednost i sastanka sa Srbima sa KiM.

ВУЧИЋ: Приштински режим угрожава мир и опстанак Срба

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

- Saslušali smo jutros zahteve legitimnih predstavnika srpskog naroda sa KiM koji su nas upoznali sa njihovim potrebama, sa svim sa čim se suočavaju na KiM, posebno u predvečerje isteka ultimatuma koji je kosovskometohijskim Srbima dao prištinski režim, posebno onima na severu pokrajine, a koji se tiče oduzimanja tablica i automobila, ako je reč o tablicama izdatih od državnih organa u Srbiji, a koja označavaju mesta na KiM - objasnio je Vučić.

Ukazao je da je reč o 9.000, odnosno 7.000 tablica.

- Do sada je 18 lica ukupno, ali od toga svega nekoliko sa savera KiM, tačnije tri, prihvatilo promenu tablica i uradila ono što su Kurti i prištinski režim od njih tražili - rekao je Vučić.

- U skladu sa tim pretnje Prištine da će nastaviti sa provođenjem akcije koja bi trebalo da pokaže njihovu čvrstinu i snagu, u potpunosti ugrožavaju stabilnost i mir, i opstanak našeg naroda na KiM - naglasio je Vučić.

BONUS VIDEO:

APLAUZ ZA VUČIĆA: Predsednik prisustvuje polaganju zakletve ministara nove Vlade

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (68)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu