ZAVRŠEN SASTANAK VUČIĆA SA SRBIMA SA KiM Rakić: "Dobili smo čvrste garancije da će predsednik Vučić biti uz svoj narod"

Tanjug

27. 10. 2022. u 09:02 >> 10:01

PREDSEDNIKI Srbije Aleksandar Vučić završio je sastanak sa predstavnicima Srba sa KiM.

ЗАВРШЕН САСТАНАК ВУЧИЋА СА СРБИМА СА КиМ Ракић: Добили смо чврсте гаранције да ће председник Вучић бити уз свој народ

Foto: Printskrin

-  Danas smo imali sastanak sa predsednikom Vučićem i mogu da kažem da sastanak nikada nije bio kraći. Dobili smo čvrste garancije i uveravanja da će predsednik Vučić i država Srbija biti uz svoj narod i nakon ovog sastanka predsednik ima sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost i nakon toga će se i on obratiti javnosti - rekao je Goran Rakić, predsednik Srpske liste.

Rakić je novinarima, posle sastanka predsednika Vučića sa političkim predstavnicima Srba sa KiM, rekao da su Vučiću preneli da će, ukoliko KBS, policija ili bilo ko drugi krene da otima imovinu Srba sa KiM, iskoristiti sva sredstva i demokratskim mirnim putem pružiti otpor, kako je rekao, otpor naroda.

- Ne znamo u šta će se sve to pretvoriti i šta će sve to izroditi ukoliko neko nasilno bude oduzimao našu imovinu - rekao je Rakić ukazujući da su njihova imovina i, kako je kazao, tablice i vozila.

Rakić je istakao da Priština vodi kampanju za preregistraciju vozila i da je u nju uložila nekoliko miliona evra, ali da su Srbi prepoznali propagandu i da su samo dve osobe preregistrovale svoja vozila na severu.

Precizirao je da će ukoliko Priština krene sa nasilnom akcijom blokirati prelaze i ulaze sa severa ka centralnom Kosovu i jugu.

Rakić je rekao da je Vučić sa Srbima sa Kosova i Metohije i kada je najteže i dodao da će predsednik imati sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost nakon kojeg će se obratiti novinarima.

- Predsedniku smo jasno rekli, ako neko krene da uzima našu imovinu, a naša imovina su i tablice i vozila, da ćemo iskoristiti sva sredstva. Ako Priština krene sa nasilnim akcijama, blokiraćemo sve prelaze i ulaze od severa. Srbi jedino veruju Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću. Hvala predsedniku što je izdvojio vreme, što nas je u kratkom roku primio, što je uvek sa nama - zaključio je Rakić.

Sastanku u Palati Srbija prisustvovali su ministri unutrašnjih poslova i odbrane, Bratislav Gašić i Miloš Vučević, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, predsednik Srpske liste Goran Rakić, potpredsednici Igor Simić, Dalibor Jevtić, Milan Radoičić, gradonačelnici opština sa severa KiM...

Posle sastanka predsednika Vučića sa Srbima sa KiM, biće održana i sednica Saveta za nacionalnu bezbednost.

Podsetimo, rok za preregistraciju tablica na Kosovu i Metohiji ističe 31. oktobra, a premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti, i pored zahteva EU, odbija da ga produži.

BONUS VIDEO:

ČLANOVI VLADE POLOŽILI ZAKLETVU: Završena posebna sednica u Skupštini Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (74)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona