KO JE TOMISLAV ŽIGMANOV? Ministar za kog je Vučić rekao da je iznenađenje

Novosti online

23. 10. 2022. u 14:09

NA MESTO ministra za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog biće postavljen Tomislav Žigmanov.

КО ЈЕ ТОМИСЛАВ ЖИГМАНОВ? Министар за ког је Вучић рекао да је изненађење

Foto: Printskrin

Čitajuči njegovo ime predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je:

- Ovo je pretpostavljam za vas iznenađenje, pripadnik hrvatske nacionalne zajednice u našoj zemlji.

Ko je Tomislav Žigmanov?

Žigmanov je rođen u Tavankutu 12. maja 1967. godine kao sin traktoriste Kalmana Žigmanova i majke Ružice, domaćice. U Tavankutu je pohađao Osnovnu školu Matija Gubec. Na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu odsek filozofija je diplomirao sa ocenom 10 na temu "Platonovi dokazi za besmrtnost duše i pitanje etike".

U prvo vreme predavao je u srednjoj ekonomskoj školi Bosa Milićević u Subotici sa nepunim fondom časova. Zatim je predavao istoriju filozofije na Teološko-katehetskom institutu Subotičke biskupije.

Žigmanov je rano stupio u politički život u Srbiji. Već 1991. javlja se kao član Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini. Iz iste stranke je izbačen 1996. nakon razilaženja sa rukovodstvom. Godine 2015. je postao predsednik DSHV, a na izborima 2016. je izabran za narodnog poslanika na listi Demokratske stranke.

Novembra 2019. stupio je u koaliciju sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine pod nazivom Vojvođanski front, s kojom se kandiduje za poslaničko mesto u Skupštini Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!