VESIĆ O SASTAVU NOVE VLADE: Srpska napredna stranka podržaće svaku odluku Ane Brnabić

Novosti onlajn

22. 10. 2022. u 11:46

JUTROS je član Predsedništva SNS i narodni poslanik Goran Vesić, govorio je za televizuju Prva o novo usvojenom zakonu o ministarstvima koji je bio preduslov da se izabere vlada.

ВЕСИЋ О САСТАВУ НОВЕ ВЛАДЕ: Српска напредна странка подржаће сваку одлуку Ане Брнабић

Foto: P. Mitić

Ovom prilikom Vesić je rekao da će Srbija dobiti vladu u zakonskom roku i da će to biti vlada kontinuiteta, što nam govori i sam izbor mandatarke Brnabić.

Vesić kaže da će se nova vlada suočiti sa velikim izazovima, sa kojima se suočava čitava Evropa i Svet zbog rata u Ukrajini.

- Sutra nas očekuje sednica Predsedništva SNS-a, Glavnog odbor će doneti odluku koji će ljudi u ime naše stranke biti predloženi da budu ministri u novoj vladi.

Dakle, ko će biti u vladi sutra će saopštiti mandatarka Brnabić, koja je dobila poverenje naše stranke da sačini kabinet i izabere ljude sa kojima će da radi, imajući u vidu izazove koji nas očekuju - rekao je Vesić.

Vesić dodaje, da će Srpska napredna stranka stati iza svake odluke koju donese Ana Brnabić.

- Ana je sjajno vodila vladu u predhodna dva mandata i to u ekstremno teškim uslovima. 

Prvo smo imali epidemiju Covid-19, koji nije imao samo zdravstvene posledice već i ekonomske, tokom samih izbora izbio je rat u Ukrajini koji je takođe poremetio celu Evropu. Zato je i dobila poverenje predsednika Vučića i naše stranke - kaže Vesić.

- Nova vlada će pred sobom imati razne izazove, prvi i najveći izazov jeste da se sačuva zemlja od rata. Ne treba da zauzimamo ni jednu stranu u ovom sukobu. Iako sam protekla tri dana u skupštini slušao neodgovorne izjave pojedinaca, kao treba da uđemo u rat bilo da je to na stranu Ukrajine ili Rusije, što je potpuno apsurdno, to nije naš rat - rekao je Vesić, i dodao da treba da sačuvamo mir.

- Svi građani i građanke Srbije treba da znaju, da dokle god je predsednik Vučić na čelu naše zemlje mir i sigurnost će biti zagarantovani, to je obećanje koje je predsednik dao građanima i koje će i održati - kazao je Vesić.

Vesić navodi da pored obezbeđenja mira naše zemlje, moramo da obezbedimo i energetsku stabilnost, dovoljno hrane kao i finansijsku stabilnost. 

- Sve ovo su izazovi na kojima je vlada neumorno radila i koji očekuju novu vladu. Zahvaljujući politici predsednika Vučića, Srbija će imati dovoljno energenata, hrane i imaće finansijsku stabilnost - izjavio je Vesić.

BONUS VIDEO: 

PONOSAN SAM NA SVE ŠTO STE URADILI: Predsednik Vučić na proslavi 14 godina SNS u Leskovcu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UGROZILI NOVAKU ŽIVOT?! Skandal u Rimu, ovo je Đoković doživeo posle udarca flašom u glavu!