IŽIVLJAVANJE NAD SRBIMA PREŠLO SVE GRANICE: ROSU pretresala sanitetsko vozilo, pacijentkinju izbacili na hladnoću

Novosti online

20. 10. 2022. u 16:54

PRIPADNICI ROSU su sinoć nešto iza ponoći zaustavili sanitetsko vozilo Doma zdravlja u Zubinom Potoku i izvršili pretres ostavivši na hladnoći medicinski tim Doma zdravlja i pacijentkinju koja se vraćala sa kontrole u Beogradu.

ИЖИВЉАВАЊЕ НАД СРБИМА ПРЕШЛО СВЕ ГРАНИЦЕ: РОСУ претресала санитетско возило, пацијенткињу избацили на хладноћу

Foto Tanjug/AP

Prema rečima direktorke Doma Zdravlja u Zubinom Potoku Tatjane Vlašković pripadnici Specijalne jedinice su medicinski tim zajedno sa pacijentom isterali iz sanitetskog vozila i bez ikakvog razloga pretresali medicinsko vozilo.

- To se desilo u selu Štuoce u opštini Zubin Potok u ranim jutarnjim satima oko 00.45 sati kada su se vraćali sanitetskim vozilom. Vozač i pacijentkinja, koja je bila u Beogradu na kontroli. Zaustavili su ih Specijalci jedinice ROSU, prvo su izveli vozača, zatim i pacijentkinju i njenog supruga koji je išao sa njom u pratnji - rekao je Vlašković.

Ona ističe da su vozač i pacijentkinja, koja je srčani bolesnik, bili jako uznemireni zbog ovog pretresa.

- Bilo im je neprijatno samim tim što su ih zaustavili, pacijentkinja je srčani bolesnik, stajali su 25 minuta napolju na hladnom, tako da im nije bilo svejedno - kaže Vlašković.

Podsetimo juče je na skretanju prema selu Lučka Reka, takođe u Opštini Zubin Potok jedan mladić srpske nacionalnosti prijavio pripadnike ROSU od kojih je doživeo tortutu i maltretiranje toko, pretresa njegovog vozila.

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024