VULIN SE SASTAO SA DIREKTORKOM EVROPOLA: Srpska policija pouzdan partner u borbi protiv teškog i organizovanog kriminala

Novosti online

18. 10. 2022. u 13:26

MINISTAR unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, koji predvodi delegaciju Srbije na 90. zasedanju Generalne skupštine Interpola, sastao se danas sa izvršnom direktorkom Evropola Katrin de Bol.

ВУЛИН СЕ САСТАО СА ДИРЕКТОРКОМ ЕВРОПОЛА: Српска полиција поуздан партнер у борби против тешког и организованог криминала

Foto: MUP

Sagovornici su tokom sastanka istakli da su Republika Srbija i srpska policija pouzdani partner u borbi protiv teškog i organizovanog kriminala i da je saradnja Srbije i Evropola na visokom nivou, posebno u protekle dve godine. 

Kako organizovane kriminalne grupe najčešće imaju međunarodni karakter, naglašen je zajednički uspeh u razbijanju mnogih kriminalnih grupa, čime je postignuta veća bezbednost i građana Srbije, ali i svih građana Evrope.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je zadovoljstvo saradnjom sa Evropolom u razmeni informacija na strateškom i operativnom nivou. 

Izvršna direktorka Evropola Katrin de Bol istakla je da se na srpsku policiju ozbiljno računa kada je reč o zajedničkoj borbi protiv organizovanog kriminala. 

Ona je pozvala ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina u zvaničnu posetu u sedište Evropola u Hagu, istakavši odličnu saradnju sa srpskom policijom i ministrom Vulinom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove