ŠEŠELJ U SPECIJALNOM SUDU: Otkrio zašto Hag ponovo hoće da mu sudi - jednu stvar im neće dozvoliti

Tanjug

27. 09. 2022. u 09:18

PREDSEDNIK Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas da Tribunal u Hagu hoće ponovo da mu sudi zbog njegovih knjiga.

ШЕШЕЉ У СПЕЦИЈАЛНОМ СУДУ: Открио зашто Хаг поново хоће да му суди - једну ствар им неће дозволити

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

- Odlučio sam da sve haške dokumente iz mojih predmeta objavim, već sam objavio oko 50 knjiga dokumenata - kazao je Šešelj je ispred Specijalnog suda za ratne zločine u Beogradu pre saslušanja.

Šešelja su zvali na saslušanje jer je u knjigama objavio poverljive dokumente i izjave zaštićenih svedoka sa svog suđenja.

On ipak na kraju nije saslušan, zato što njegovoj pravnoj savetnici Vjerici Radeti obezbeđenje nije dozvolilo da uđe u sud.

Šešelj je naveo da je, što se njega tiče, suđenje u Hagu pravosnažno završeno i da samo on ima pravo na zahtev za reviziju.

Kazao je da neće dozvoliti da mu se plene knjige.

BONUS GALERIJA: Obuka legendarne jedinice koja je oborila "nevidljivog"

BONUS VIDEO: KAKO IZGLEDA HAŠKA PRAVDA - Srbima deset vekova robije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (3)

ZAHAROVA O IZJAVI BORELJA DA NA BALKANU NE ZNAJU KO JE PUTIN: Degradacija Zapada ne znači da je u toku isti proces i kod drugih naroda