NAJNOVIJA VEST: Vučić za subotu zakazao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost

Novosti online

08. 09. 2022. u 09:08

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić zakazao je sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost za subotu u 8 časova - saznaju "Novosti".

НАЈНОВИЈА ВЕСТ: Вучић за суботу заказао седницу Савета за националну безбедност

Foto: Tanjug

Indikativno je da će se ovo telo sastati neposredno posle susreta šefa države sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog između Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, ali i posebnim emisarima Berlina i Pariza Jensom Pletnerom i Emanuelom Bonom koji stižu u našu zemlju nakon zajedničkog pisma Olafa Šolca i Emanuela Makrona u kojem su oni "ohrabrili" srpskog lidera da donese teške odluke po pitanju naše južne pokrajine.

Zato se očekuje da glavna tema upravo budu dešavanja na KiM i bezbednosni izazovi, naročito posle odluke vlade Aljbina Kurtija da zabrani upotrebu srpskih registarskih oznaka, što je podiglo tenzije i uznemirilo naše sunarodnike.

Tim pre što su naše službe dobile podatke da se CIA sprema da na administrativnoj liniji inscenira sukobe koji bi bili povod za povećanje snaga NATO-a na Kosovu. Osim toga, biće reči i o energetskoj bezbednosti i pripremama države za jednu od najizazovnijih zima u poslednjih nekoliko decenija. Takođe, govoriće se i o hibridnom ratu koji se vodi protiv Srbije i o sajber bezbednosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)