VUČIĆ O PODIZANJU OPTUŽNICE ZA PETROVAČKU CESTU: "Ponosan sam što je neko imao hrabrosti da traži odgovornost za ubijenu srpsku decu"

Novosti online

21. 08. 2022. u 18:12

PREDSEDNIK Srbije je u današnjem obraćanju građanima, gde je govorio o pregovorima u Briselu i situaciji na Kosovu i Metohiji, pričao i o podizanju optužnice protiv hrvatskih pilota za zločin na Petrovačkoj cesti.

ВУЧИЋ О ПОДИЗАЊУ ОПТУЖНИЦЕ ЗА ПЕТРОВАЧКУ ЦЕСТУ: Поносан сам што је неко имао храбрости да тражи одговорност за убијену српску децу

Foto: AP Photo/Darko Vojinovic

- Za junake su proglašavali one koji su ubijali srpsku decu! Umesto da se pokaju i na grob stave cvet - rekao je predsednik, i dodao da zločinci moraju da odgovaraju bez obzira što ih u Hrvatskoj proglašavaju za heroje.

- Nisam tužilac za ratne zločine, ali sam ponosan na činjenicu da je neko imao hrabrosti posle 27 godina da traži odgovornost za ubijenu srpsku decu i starce. Ta deca koja su pobijena na Petrovačkoj cesti su imala sedam, 11 i 13 godina i nisu ni počela da žive. Onima koji to zloupotrebljavaju da bi govorili kao neko ima nešto protiv Hrvata poručio bih da to nije istina, jer se samo ima protiv zločinaca koji su ubili tu decu - naglasio je Vučić.

Istakao je da je za njega "tih osmoro zaklopljenih očiju" veća svetinja od svih napada na njega, državu koju vodi i njegovu porodicu.

- Jer ako nismo u stanju da decu zaštitimo, onda ne zaslužujemo da postojimo kao država. Nadam se da će zločinci odgovarati, oni koji su ubijali decu i pri tome proglašavani za junake, a da se nisu pokajali i otišli na grob da polože cvet - nalgasio je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (39)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili