PETAR PETKOVIĆ: "Ponoš se direktno stavio u službu Aljbina Kurtija i vlasti u Prištini"

Novosti online

21. 08. 2022. u 15:36

DIREKTOR Kancelarije za KiM, Petar Petković ocenio je da se osnivač pokreta Srbija-Centar, Zdravko Ponoš, osmelio da goloruki srpski narod na takozvanom Kosovu i zvanični Beograd bez ijednog dokaza osudi da je spreman da izazove incidente i sukobe na Kosovu i Metohiji, saopštila je Srpska napredna stranka.

ПЕТАР ПЕТКОВИЋ:  Понош се директно ставио у службу Аљбина Kуртија и власти у Приштини

Foto Tanjug

Saopštenje Petkovića, člana Predsedništva SNS, prenosimo u celosti.

 

- Propali NATO predsednički kandidat Zdravko Ponoš setio se muke Srba na Kosovu i Metohiji posle mesec dana brčkanja po hrvatskom primorju gde se odmarao u jeku priprema za obeležavanje  zločinačke akcije "Oluja".

Kada se dobro osunčao i odmorio, Ponoš se drznuo da goloruki srpski narod na Kosovu i Metohiji i zvanični Beograd bez ijednog jedinog dokaza optuži da je spreman da izazove incidente i sukobe na Kosovu i Metohiji i to u maniru propagandističkih poruka na kojima bi mu pozavideli i u brojnim zapadnim ambasadama.

Očigledno je Ponoš u sukobu sa zdravim razumom kada mu se ovakvi scenariji priviđaju.

Svojom perfidnom zamenom teza kojom bi da izjednači nasilnika i žrtvu, Ponoš se direktno stavio u službu Aljbina Kurtija i vlasti u Prištini koja je po njegovoj volji. Nema sumnje da će ovakvim antisrpskim stavom zadobiti podršku zapadnih ambasada, ali i ličnu Kurtijevu zahvalnicu i naklonost. Zato ga je i puštao da u kampanji šparta Kosovom i Metohijom, dok je srpskim ministrima poseta bila zabranjena.

Nema sumnje da ni Ponoš ni Kurti ne žele da vide Zajednicu srpskih opština kojom se garantuju kolektivna prava i bezbednost Srbima na KiM i da bi na sve načine da sabotiraju njeno formiranje.

Uprkos njegovim ratnim snovima, Beograd će na čelu sa predsednikom Aleksandrom   Vučićem nastaviti da čuva mir i stabilnost i bori se za kompromisno rešenje za smirivanje tenzija - navodi se u saopštenju.


BONUS VIDEO: PETKOVIĆ U ZUBINOM POTOKU
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri