VAŽNI RAZGOVORI U BRISELU: Vučić se sastao sa Eskobarom

Novosti online

17. 08. 2022. u 18:16

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras u Briselu i sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, uoči sutrašnjeg nastavka dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou.

ВАЖНИ РАЗГОВОРИ У БРИСЕЛУ: Вучић се састао са Ескобаром

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

- U izuzetno otvorenom razgovoru, istakao sam da će Srbija, kao ozbiljna, pouzdana i odgovorna strana u dijalogu, nastaviti da ulaže maksimalne napore u cilju održanja mira, stabilnosti i napretka celog regiona - napisao je Vučić na instagram nalogu "Budućnostsrbije", posle sastanka.

- Posebno sam naglasio da naša zemlja, kao i uvek do sada, predano i iskreno radi na smirivanju svih tenzija koje nije sama izazvala, u skladu sa doslednom politikom traženja kompromisnog rešenja isključivo putem dijaloga, na dobrobit svih građana - dodao je predsednik Srbije.

Dijalog sledi, dve nedelje nakon tenzija na KiM zbog odluke Prištine o preregistraciji vozila i ličnim kartama, a koja je, na intervenciju SAD i EU, odložena za 1. septembar.

Prethodno, Vučić je razgovarao i sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Takođe, ranije danas razgovarao je i sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, a nakon sastanka poručio da je uloga NATO i KFOR na KiM važna za Srbiju, a od presudnog značaja očuvanje mira i stabilnosti.

Sutra sledi nova runda dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou, a predsednik Srbije prvo će razgovarati sa šefom evropske diplomatije Žozepom Boreljom i specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom, a nakon toga bi, kako je planirano, predviđen i zajednički sastanak.

BONUS VIDEO - ŠPANSKI PREMIJER PONOVIO U TIRANI: Nezavisno Kosovo je kršenje međunarodnog prava

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (29)

NOVI MIG-41: Leti do 5.500 km/h naoružan raketama kindžal i cirkon - obavlja borbene zadatke u stratosferi