ŠKAKLJIVO PITANJE NOVINARA NA KONFERENCIJI: Stoltenberg izbegao odgovor, a onda usledio šah mat Vučića

novosti online

17. 08. 2022. u 16:16

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u Briselu odakle se obraća na zajedničkoj konferenciji za medije sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom.

ШКАКЉИВО ПИТАЊЕ НОВИНАРА НА КОНФЕРЕНЦИЈИ: Столтенберг избегао одговор, а онда уследио шах мат Вучића

Printscreen/Tanjug

Nakon obraćanja, usledila su pitanja novinara.

Albanski mediji su navodili da je srpska vojska prešla administrativnu liniju, pa su upitani da prokomentarišu te tvrdnje kao i da odgovore da li je Nato imao dokaze za tu tvrdnju.

-Uloga NATO-a je da na Kosovu je budemo neutralni činilac koji obezbeđuje sigurnost za obe strane. Mi smo veoma pažljivi, podržavamo politički dijalog koji je poduprt vojnom prisutvom KFOR-  na Kosovu. To je moja glavna poruka - Mi dakle nećemo biti uključeni, već ćemo biti neutralan činilac i sprovoditi naše prisustvo tamo prema mandatu Ujedinjenih nacija, rekao je Stoltenberg, vešto izbegavajući da da jasan odgovor na postavljeno pitanje o dokazima.

Odmah nakon izlaganja, predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je sledeće:

-Gospodin Stoltenberg je delimično odgovorio na ovo pitanje. Dakle naravno da srpska vojska i policija ni jednog trenutka nisu prešle administrativnu liniju. Lagali su za to, kao i za sve drugo. Kao što lažu 180 dana da ćemo da napadnemo nekog u regionu i niko nije rekao ni jednom izvini zbog tih laži što se to nije dogodilo, niti će se dogoditi. Ja sam zahvalan NATO što sa takvim neistinama nije izlazio, za razliku od drugih. Srbiji nisu potrebne ničije baze, vojno je neutralna zemlja, sama Srbija čuva svoje nebo, svoj narod i svoj mir i tako će i ostati, odgovorio je Vučić.

Predsednik je potom dodao da su za Srbiju su mir i stabilnost od presudnog značaja, a uloga KFOR-a i NATO-a na KiM važna i zato veruje da ćemo uvek moći da naiđemo na razumevanju i želju i generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga, Alijanse i KFOR-a, da se mir i stabilnost na KiM obezbede, poručio je on danas u Briselu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (148)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna