KURTI NAPRAVIO HAOS NA KIM A onda izneo sramne optužbe

Novosti onlajn

31. 07. 2022. u 21:38

IAKO je Aljbin Kurti izazvao haos na Kosovu i Metohiji najavivši da od 1. avgusta počiljnje primena odluke da se građanima koji imaju dokumenta Republike Srbije prilikom ulaska na KiM izdaju potvrde kao zamena za dokumenta, a zatim poslao Rosu na administrativne prelaze i krenuo na goloruke Srbe, dao je sramnu izjavu u kojoj je optužio predsednika Srbije Aleksandra Vučića i direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića za izazivanje nemira.

КУРТИ НАПРАВИО ХАОС НА КИМ А онда изнео срамне оптужбе

Foto AP

"I pre nego što smo počeli sa izdavanjem ulazno-izlaznih dokumenata na graničnim prelazima sa Srbijom, nelegalne srpske strukture na severu počele su da blokiraju puteve i pucaju iz oružja. Njima su prethodile izjave, sastanci i skupovi straha i pretnji u Beogradu i Raškoj. Tamo su ove agresivne akcije koje se danas dešavaju bile planirane i podsticane. Vučić i Petković su glavni zaslužni za nemire.

Vlada (tzv.) Republike Kosovo je demokratska i progresivna, koja voli, poštuje i sprovodi zakon i ustavnost, mir i bezbednost, za sve građane bez razlike i za celu našu zajedničku državu. Organi za sprovođenje zakona i bezbednosti naše države prikupljaju informacije, prate situaciju i delovaće u odbrani zakona i građana, našeg suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

Pažljivo pratite saopštenja iz naše vlade, iz MUP-a i Kosovske policije i ne dozvolite da vas dezinformišu zvanični beogradski mediji ili bilo koji medij na Kosovu koji im svesno služi ili nesvesno postaje njihov plen.

Sledeći sati, dani i nedelje mogu biti izazovni i problematični. Suočeni smo sa srpskim nacional-šovinizmom koji dobro poznajemo. Radićemo danonoćno, bićemo na vrhu svojih obaveza, za vas kao građane i za našu demokratsku Republiku. I zajedno uspevamo da očuvamo red i zakon postavljajući ih u svaki kutak zemlje - rekao je Kurti.

BONUS VIDEO:

PRVI SNIMCI IZ KOSOVSKE MITROVICE: Čuju se sirene za uzbunu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (8)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)