SRĐA TRIFKOVIĆ O HILOVOM PREDLOGU ZA DIJALOG BEOGRADA I PRIŠTINE: To je isto kao poveriti grofu Drakuli da vodi Zavod za transfuziju krvi

Novosti online

25. 07. 2022. u 21:01

POVERITI sadašnjoj američkoj administraciji vođenje pregovora Beograda i Prištine isto je kao poveriti Bilu Klintonu da bude nadzornik internata za srednjoškolke ili grofu Drakuli da vodi Zavod za transfuziju krvi, izjavio je istoričar, publicista i profesor međunarodnih odnosa Srđa Trifković.

СРЂА ТРИФКОВИЋ О ХИЛОВОМ ПРЕДЛОГУ ЗА ДИЈАЛОГ БЕОГРАДА И ПРИШТИНЕ: То је исто као поверити грофу Дракули да води Завод за трансфузију крви

Foto: Printskrin Hepi TV

Na pitanje kako gleda na izjavu američkog ambasadora Kristofera Hila da bi SAD trebalo da "odigraju ulogu u dijalogu Beograda i Prištine", Srđa Trifković kao odličan poznavalac prilika u SAD kaže da bi kosovsko pitanje trebalo vratiti pod okrilje Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija gde, kako navodi, i pripada. 

- Strateška je greška Tadićevog režima bila što je uopšte prihvatio da se predmet poveri Evropskoj uniji - navodi Trifković. 

Srđa Trifković poručuje da administracija SAD, čiji je predstavnik Kristofer Hil, na čelu ima "izrazitog srbofoba" čije skandalozne rasističke izjave iz devedesetih godina nikada nisu povučene, a "kamo li nekim izvinjenjem okajane". 

- O liku i delu Kristofera Hila znamo dovoljno da je savršeno racionalna pretpostavka da se treba ponašati dijametralno suprotno od njegovih želja i preporuka - smatra Trifković. 

On dodaje da ga ne iznenađuje Hilova izjava da očekuje prozapadnu vladu Srbije.

- Naravno da Hil očekuje nekakvu prozapadnu vladu Srbije koja će krotko raditi na poniženju i uništenju sopstvene zemlje, ali to se, srećom, neće dogoditi - kaže istoričar.

(Kosovo onlajn)

BONUS VIDEO - PETROVA GORA JE VELIKA GROBNICA SRBA: Sa Brankom Gvozdenovićem na planini prepunoj ustaških žrtava

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

OKANOVIĆ TOKOM RATA ŽIVEO U LAZOVIĆEVOM DOMU: Zbog onoga što je učinio za mene, prvom sinu sam dao ime Danilo