SRĐA TRIFKOVIĆ O HILOVOM PREDLOGU ZA DIJALOG BEOGRADA I PRIŠTINE: To je isto kao poveriti grofu Drakuli da vodi Zavod za transfuziju krvi

Novosti online

25. 07. 2022. u 21:01

POVERITI sadašnjoj američkoj administraciji vođenje pregovora Beograda i Prištine isto je kao poveriti Bilu Klintonu da bude nadzornik internata za srednjoškolke ili grofu Drakuli da vodi Zavod za transfuziju krvi, izjavio je istoričar, publicista i profesor međunarodnih odnosa Srđa Trifković.

СРЂА ТРИФКОВИЋ О ХИЛОВОМ ПРЕДЛОГУ ЗА ДИЈАЛОГ БЕОГРАДА И ПРИШТИНЕ: То је исто као поверити грофу Дракули да води Завод за трансфузију крви

Foto: Printskrin Hepi TV

Na pitanje kako gleda na izjavu američkog ambasadora Kristofera Hila da bi SAD trebalo da "odigraju ulogu u dijalogu Beograda i Prištine", Srđa Trifković kao odličan poznavalac prilika u SAD kaže da bi kosovsko pitanje trebalo vratiti pod okrilje Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija gde, kako navodi, i pripada. 

- Strateška je greška Tadićevog režima bila što je uopšte prihvatio da se predmet poveri Evropskoj uniji - navodi Trifković. 

Srđa Trifković poručuje da administracija SAD, čiji je predstavnik Kristofer Hil, na čelu ima "izrazitog srbofoba" čije skandalozne rasističke izjave iz devedesetih godina nikada nisu povučene, a "kamo li nekim izvinjenjem okajane". 

- O liku i delu Kristofera Hila znamo dovoljno da je savršeno racionalna pretpostavka da se treba ponašati dijametralno suprotno od njegovih želja i preporuka - smatra Trifković. 

On dodaje da ga ne iznenađuje Hilova izjava da očekuje prozapadnu vladu Srbije.

- Naravno da Hil očekuje nekakvu prozapadnu vladu Srbije koja će krotko raditi na poniženju i uništenju sopstvene zemlje, ali to se, srećom, neće dogoditi - kaže istoričar.

(Kosovo onlajn)

BONUS VIDEO - PETROVA GORA JE VELIKA GROBNICA SRBA: Sa Brankom Gvozdenovićem na planini prepunoj ustaških žrtava

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

VUČIĆ POSLAO PORUKU SRBIMA I BOŠNJACIMA: Moramo da živimo zajedno, svaka moja inicijativa biće usmerena na razvoj Tutina i Pazara