PREREGISTRACIJA OD PRVOG AVGUSTA!? Lažna država ponovo najavila jednostrane poteze

D.Z.

24. 07. 2022. u 16:00

MINISTARSTVO unutrašnjih poslova privremenih institucija tzv. Kosova, organizovaće od prvog avgusta do 30 septembra, kako su u nedelju preneli prištinski elektronski mediji, proces registracije sa "nelegalnih na RKS tablice".

ПРЕРЕГИСТРАЦИЈА ОД ПРВОГ АВГУСТА!? Лажна држава поново најавила једностране потезе

Foto AP

Kako se navodi u saopštenju ovog Ministarstva "proces registracije će se obavljati u svim centrima za registraciju vozila".

Naime, Vlada privremenih institucija tzv. Kosova donela je odluku krajem jula meseca prema kojoj su vlasnici vozila sa oznakama srpskih gradova na tzv. Kosovu u obavezi da izvrše preregistraciju na tzv RKS tablice a što pravdaju "uspostavljanjem vladavine prava".

Međutim, ovu odluku Srbi na KiM i njihovi politički predstavnici smatraju jednostranom budući da zvaničan dogovor delegacija Beograda i Prištine u Briselu oko registarskih tablica nije postignut.

Za sada se na administrativnim prelazima centralne Srbije i Kosova primenjuje režim tzv. stikera koji podrazumeva prekrivanje oznaka državnih simbola, koji je počeo da se primenjuje posle protesta žitelja severa Kosmeta okrobra prošle godine odnosno barikada na administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!