MINISTAR VULIN: Mi Srbi moramo da govorimo i da se sećamo naših žrtava, jer niko drugi neće

Novosti online

12. 07. 2022. u 14:48

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin danas je u Zalazju kod Srebrenice prisustvovao obeležavanju 30 godina od stradanja 69 srpskih civila i vojnika na Petrovdan 1992. godine, u srebreničkim selima Sase i Zalazje i bratunačkim Biljača i Zagoni.

МИНИСТАР ВУЛИН: Ми Срби морамо да говоримо и да се сећамо наших жртава, јер нико други неће

Foto: Ministarstvo

- Kažu da sreća razjedinjuje, a bol izjednačava. Kad su Srbi u pitanju nije tako. Srpski bol ne zanima nikoga, za srpskim žrtvama se niko ne okreće, za crnim maramama srpskih majki baš niko neće da pusti suzu. Ja poštujem tugu i bol belih marama majki Srebrenice, ali ne razumem zašto niko ne može da pusti ni jednu jedinu suzu ni pokaže razumevanje i podeli bol sa crnim maramama srpskih majki - izjavio je Vulin na tradicionalnoj memorijalnoj manifestaciji "Petrovdanski dani".

Ministar je istakao da je u Zalazju u ime predsednika Srbije i predsednika svih Srba Aleksandra Vučića da podeli tugu i bol sa porodicama tragično stradalih Srba, a da na odavanju počasti stradalim Srbima u srebreničkom kraju nema predstavnika međunarodne zajednice, drugih država, nikog osim Srba, jer srpske rane bole samo Srbe.

- Koliko Srba je potrebno da bude ubijeno, a da se na njihovom grobu pojavi neko ko nije Srbin? Koliko srpske dece je potrebno da ne odraste, a da se na njihovom grobu pojavi neko ko nije Srbin? Koliko iskopanih očiju sudije Ilića je potrebno da se osudi jedan Naser Orić? Na ova pitanja nam niko nije dao odgovor i zato mi Srbi moramo da budemo ovde, da govorimo, da se sećamo jer niko drugi neće. Iza mene su dva spomenika u dva rata. Da ne bi bilo trećeg spomenika, ne smemo da zaboravimo - poručio je Vulin.

Vulin je položio vence na spomen-obeležja ubijenim srpskim civilima i vojnicima u srebreničkim i bratunačkim selima 1992. godine, stradalim od muslimanske vojske pod komandom Nasera Orića, kao i srpskim žrtvama koje su tokom Drugog svetskog rata ustaše ubile 1943. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati