ROSU SE POVUKLA IZ OPŠTINE ŠTRPCE: Odneli kamere za video-nadzor, nije bilo uhapšenih

Novosti online

07. 07. 2022. u 13:08

PRIPADNICI specijalne jedinice kosovske policije ROSU, koji su jutros pod punom opremom upali u Štrpce, povukli su se sa teritorije opštine.

РОСУ СЕ ПОВУКЛА ИЗ ОПШТИНЕ ШТРПЦЕ: Однели камере за видео-надзор, није било ухапшених

Foto: Novosti

Kako saznaju Novosti, u današnjoj akciji niko nije uhapšen, a pripadnici ROSU su odneli nadzorne kamere. 

Više od 30 pripadnika Rosu upalo je rano jutros u Štrpce pod punom opremom s ciljem novog zastrašivanja i maltretiranja Srba u ovoj opštini.

Specijalci Rosu su danas, raspoređeni na više lokacija, blokirali čitavu opštinu, upali su u osnovnu školu Šarski odred na Brezovici, u objekat pošte u selu Drajkovce.

Upali su i pretresali zgradu Privremenog organa odakle su izneli svu dokumentaciju i kompjutere. Upali su i u zgradu TV Herc, jedine televizije na srpskom jeziku u Štrpcu, i penjali se po banderama, odakle su skidali nadzorne kamere koje ne rade više godina. 

Oni su ponovo izabrali da u Štrpce upadnu baš na veliki praznik, s obzirom na to da je danas seoska slava Sveti Jovan i veliki vašar u Štrpcu, kada se okuplja veliki broj meštana, a isto su učinili i prilikom prethodnih upada u ovu srpsku sredinu. 

BONUS VIDEO: Saopštenje predsednika Opštine Štrpce povodom upada kosovske policije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

SRBINA ZABOLEO ZUB U GRČKOJ, OTIŠAO KOD LEKARA I VIDEO RAČUN: Ne znam šta me je snašlo - nesvakidašnja situacija na letovalištu