VULIN: Rusija ne menja svoju poziciju i neće priznati tzv. Kosovo, a i da ga ceo svet prizna - Srbija neće, a to je najvažnije

Novosti onlajn

18. 06. 2022. u 10:38

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin komentarisao je navode ruskog predsednika Vladimira Putina koji je kazao da je sa Kosovom postavljen presedan, te da Rusija ima svako pravo da prizna republike u Donbasu po Povelji Ujedinjenih nacija i da kada je Kosovo proglasilo nezavisnost, Međunarodni sud pravde, pritisnut od zapadnih zemalja je presudio da je to po Povelji UN.

ВУЛИН: Русија не мења своју позицију и неће признати тзв. Косово, а и да га цео свет призна - Србија неће, а то је најважније

Foto: Z. Jovanović

- Priznajući takozvano Kosovo kao državu, Zapad se poslužio pravom jačeg, ta batina ima dva kraja. U Srbiji je 1999. godine u NATO agresiji ubijeno međunarodno pravo i ništa ga neće oživeti u Ukrajini. Rusija se poziva na primer Zapada i oni koji su joj taj primer dali, teško da imaju moralni argument da je osuđuju za ono što su sami postavili kao princip.Da su oni koji su priznali takozvano Kosovo shvatili grešku i povukli svoje priznanje, možda bi imali moralni argument da osude Rusiju, umesto toga, oni od Srbije traže da prizna takozvano Kosovo, da Srbija svojim priznanjem iskupi njihov greh.

- Rusija ne menja svoju poziciju i neće priznati takozvano Kosovo, a i da ga ceo svet prizna, Srbija neće priznati takozvano Kosovo, a to je, ipak, važnije od svega - izjavio je ministar Aleksandar Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

GRENEL JASNO O REZOLUCIJI O SREBRENICI: Ne treba sve ratne zločine označiti kao genocid