UDARAJU I NA DECU: Kamenovana škola u selu Gojbulja na Kosovu i Metohiji (FOTO)

D.Z.

15. 06. 2022. u 15:21

U SELU Gojbulja u opštini Vučitrn na KiM u sredu je kamenovana osnovna škola „21. novembar“ i tom prilikom polomljen je prozor na učionici, oštećena su vrata nove, kao i vrata starog objekta škole.

УДАРАЈУ И НА ДЕЦУ: Каменована школа у селу Гојбуља на Косову и Метохији (ФОТО)

Foto: D.Z.

Kako je saopštila Kancelarija za KiM, pored materijalne štete koja je pričinjena, slučaj je uznemirio roditelje i decu koja pohađaju ovu obrazovnu ustanovu, a direktor škole će o incidentu obavestiti i policiju i predstavnike Kfora koji pokrivaju ovaj rejon.

Foto: D.Z.

 

- Ovim incidentom nastavljen je opasni niz etnički motivisanih napada na Srbe kojima svedočimo poslednjih dana, a posebno alarmantna činjenica jeste da je napadnut objekat u kome borave deca. Današnjim incidentom, broj napada na Srbe, srpsku imovinu i objekte SPC od početka 2022. godine popeo se na 60, a ukupno od početka prošle godine imamo 188 ovakvih slučajeva - istakla je u sredu Kancelarija za Kosovo i Metohiju koja će, kako je najavila, sanirati štetu koja je pričinjena i nastaviti da ulaže u srpske sredine na KiM. Iz Kancelarije za KiM očekuju od predstavnika međunarodne zajednice da prekinu sa politikom nereagovanja i jasno osude ovaj i sve prethodne incidente.

- Nema sumnje da je porast broja etnički motivisanih incidenata koji unose nemir i zabrinutost, posebno kod Srba koji žive južno od Ibra, posledica antisrpske politike Prištine koja ekstremiste i izgrednike sokoli politikom nekažnjavanja i međunarodni predstavnici ne smeju biti nemi posmatrači niti saučesnici svojim nereagovanjem -zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

BONUS VIDEO - BIJU RAFALI, PSUJU NAM MAJKU SRPSKU: Potresna ispovest starice iz Rudara

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UGROZILI NOVAKU ŽIVOT?! Skandal u Rimu, ovo je Đoković doživeo posle udarca flašom u glavu!