VULIN ODGOVORIO PLENKOVIĆU: "Srbija ima samo jednu stolicu - srpsku"

Novosti online

06. 06. 2022. u 14:51

MINISTAR unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin odgovorio je premijeru Hrvatske Andreju Plenkoviću, koji je povodom otkazane posete ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova Beogradu izjavio da Srbija ne može da sedi na dve stolice, te da mora da odabere stranu.

ВУЛИН ОДГОВОРИО ПЛЕНКОВИЋУ: Србија има само једну столицу - српску

Foto: Tanjug

- Uvek je vreme da Srbija sačuva sebe i svoja prijateljstva, ali nikada nije vreme da Srbija dobija lekcije iz Hrvatske koju stranu da izabere. Ako postoji narod koji je nepogrešivo birao pogrešnu stranu istorije, onda je to hrvatski i ako postoji narod koji je Hrvate prevodio na pravu stranu istorije, onda je to srpski narod. Plenković ne razume da Srbija ima samo jednu stolicu - srpsku i da Srbija nije teritorija, već država, a države same odlučuju ko su im prijatelji - izjavio je Vulin.

Plenković je ranije danas u Banskim dvorima komentarisao otkazivanje posete ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova Srbiji.

- Srbija kao i sve zemlje mora dobro da pazi čiju stranu bira i drži. Ako ima ambicije da ide prema EU, mora se znati gde je. Ovo nije vreme za sedenje na dve stolice - kazao je Plenković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja