KREMLJ O RAZGOVORU VUČIĆA I PUTINA: Rusija će nastaviti da snabdeva Srbiju gasom

Novosti online

29. 05. 2022. u 12:34

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin razgovarao je sa srpskim kolegom Aleksandrom Vučićem o situaciji u Ukrajini i dešavanjima oko Kosova, javila je pres-služba Kremlja.

КРЕМЉ О РАЗГОВОРУ ВУЧИЋА И ПУТИНА: Русија ће наставити да снабдева Србију гасом

Foto: Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Nastavljena je razmena mišljenja o nizu međunarodnih tema – situaciji u Ukrajini i razvoju događaja oko Kosova, napominje se u saopštenju, prenosi RIA Novosti.

Jedno od pitanja koje su pokrenuli lideri država bilo je i snabdevanje gasom.

- Posebno je dogovoreno je da Rusija nastavi da nesmetano snabdeva Srbiju prirodnim gasom, navodi se u saopštenju.

Putin i Vučić potvrdili su želju Rusije i Srbije za jačanjem strateškog partnerstva zasnovanog na tradicionalno bliskim vezama naroda dve zemlje.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom govorio o mnogim važnim temama

- Imali smo vrlo dobar razgovor, govorili smo o više tema, najvažnija za nas je bila naši bilateralni odnosi. Za nas je bilo najvažnije istek gasnog sporazuma, 31. maja. Ono što mogu da kažem je da smo dogovorili glavne elemente koji su veoma povoljni po Srbiju. Ono što mo dogovorili je da ćemo potpisati ugovor na 3. godine, ne na mesec dana kako su neki predviđali, što odgovara Srbiji i pod dva je da će platforma i formula biti ista, tako da će cena biti povoljna - rekao je Vučić. 

BONUS VIDEO: DIREKTOR “WORLD MINDS”: U Srbiji jasno vidimo napredak koji je ostvaren na polju inovacija i nauke

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

KO IMA NAJVEĆU PLATU? Prosek iznad 70 hiljada dinara