VULIN REAGOVAO NA PRETNJE MILANOVIĆA: Vučiću više znači pravda za pobijenu decu nego bilo koji NATO ili Evropska unija

Novosti online

25. 05. 2022. u 20:20

"Da je Hrvatska država u kojoj ima bar prava, ako i nema pravde, niko ne bi pretio tužbama kao političkom odmazdom prema Aleksandru Vučiću, rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin reagujući na nove pretnje hrvatskog predsednika Zorana Milanovića koje je uputio Srbiji i njenom predsedniku Aleksandru Vučiću istakavši da Srbija treba da pazi šta radi s obzirom da je Hrvatska članica EU kojoj naša država teži.

ВУЛИН РЕАГОВАО НА ПРЕТЊЕ МИЛАНОВИЋА: Вучићу више значи правда за побијену децу него било који НАТО или Европска унија

Foto: Z. Jovanović

- Predsednik Hrvatske ne procenjuje da li za neku tužbu ima osnova, već da li je „pametno„ da bude podignuta. Srbija ne procenjuje, Srbija ne pita da li je „pametno“, Srbija podiže optužnicu protiv hrvatskih pilota koji su planski, sa umišljajem, na teritoriji Bosne i Hercegovine, na Petrovačkoj cesti, granatirali kolonu nenaoružanih izbeglica i pritom ubili više srpskih civila, a među njima i decu.

- Srbija podiže optužnicu zato što pravda mora da stigne ubice srpske dece i zato što je to smisao ljudskog društva, vladavina prava i pravde. Za razliku od Milanovića, Aleksandar Vučić nikome ne preti, ali se i ni pred kim ne ponižava, predsedniku Srbije više znači pravda za pobijenu decu nego bilo koji NATO ili Evropska unija - dodao je Vulin.

- Zato ga toliko i mrze, šta ustašama preostaje osim da mrze čoveka koga ne mogu ni uplašiti, ni uceniti. Ako će jedan od bezbrojnih uslova da se približimo Evropskoj uniji biti i hrvatski zahtev da Srbija oprosti ubicama naše dece, onda neka Evropska unija slobodno pronađe druge članove, nama među takvima nije mesto. Ako je jedini način da budemo slobodni i da se borimo za istinu da pored vojne izaberemo i političku neutralnost, onda neka tako i bude, a Evropska unija neka hrvatske komplekse leči bez Srbije - zaključio je ministar unutrašnjih poslova Srbije.

BONUS VIDEO - "UMESTO RODNOG LISTA, IZVADILI SMO MU UMRLICU" Potresna ispovest majke jedne od 12 preminulih beba

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

KOLIKO STE VI ZABELEŽILI U AUTU? Više od 40 stepeni u 15.46 - slika da se spržiš, fotografisao je instrument tablu (FOTO)